Dobar dan svima.
Ispricavam se sto Vas gnjavim, ali ovaj forum jedini shvacam normalnim i mislim da se ne moram ustrucavati pitati i ovakve nevezane gluposti jer sam siguran da je netko prilicno dobar u tom polju i tko bi mi znao dati nekakav odgovor.
Naime, posjedujem americku (new jersey) vozacku dozvolu D kategorije. U petak sam bio u policiji te su mi rekli da ju treba prevesti, napraviti ljecnicki, obaviti jos nekoliko stvari i da ce mi se upisati B kategorija u moju vozacku ( Posjedujem A kategoriju u Hrvatskoj). Danas sam dosao nakon dva sata cekanja na red i zaista ljubazna gospoda preuzme sve moje papire i kaze mora razgovarati sa sefom. Gospodin dolazi nakon nekog vremena i nije mu jasno kako vozacka vazi samo do 12. mjeseca 2014. Rekao sam mu kako nisam drzavljanin, te da sam u Americi imao privremeno boraviste te sam zbog toga dobio vozacku samo na 6 mjeseci.
Nakon toga sam dobio informaciju kako ce MUP kontaktirati Ministarstvo prometa i da cu vjerojatno cekati mjesec dana.
E sad me zanima imam li ja tu nekih prava, vrijedi li meni njih kontaktirati ministarstvo putem maila i moze li se uopce do njih doprijeti nekako?
Hvala, srdacan pozdrav.