19.10.2014., 14:42
|
|
Registered User
Datum registracije: Oct 2014
|
Citiraj:
Autor maxdeus
hahaha, vidim dobro razmisljas isto je i meni palo na pamet, ali na svu srecu to nije tocno, nema logike, zapravo ovisi sta smatras pod premjestio opet, ako mislis fizicki znaci premjestio paricu na centrali, mislim da bi se nesto promjenilo bez obzira zar ne , jer je kompletna parica nova, dakle bili bi bar neki ako ne svi parametri drugaciji, ono sto meni ovdje smrdi je najprije da je nesto vezano za moj adsl profil tj, pada mi na pamet ovo: prije sam se zalio na staroj parici pa su mi nekoliko puta pokusavali reset pa su me makli sa fast na interleaved, e tu su mozda i stavili kakav profil koji je mozda fiksirao sn na 6.1? ako je to uopce moguce to neznam, i sad nakon stavljanja nove parice onaj tren kad sam upalio router je izbacio nove parametre ali ga je ubrzo dslam vratio tj limitirao signal na 6.1 tj na neki profil, i samim time ogranicio mogucnost parice, uf ovo je bilo laicki ispravi me ako grijesim ?
|
evo da jos nesto dodam cisto da uklonim nejasnoce, stara parica i kabel su ostali u zemlji otkinuti i ta je spojena na drugu razvodnu kutiju koju vise ne koristim i ta je ujedno udaljenija od centrale nekih 100 -200 metara, sad da ne objasnjavam lokaciju kako i zasto , ali spojio sam se na drugu razvodnu kutiju koja je bliza centrali i to iskopao kanal u betonu stavio crijevo i u njega kabel sa mislim nekih 16 zica, kvalitetan zapravo koji i oni stavljaju kad dovode novi kabel za korisnike, oni su ga provukli kroz kanal/sahtu do te nove razvodne i povezali na neki broj mislim 5, koji je ujedno na centrali pokazivao najbolji onaj sonar sum i bio je udaljen od drugih parica, a s ove strane kod mene ide parica sa djekom onaj rj 11 il sta vec direktno u router, znaci samo sam ja na cjelom kabeli sta se tice od razvodne do routera. taj da kad su zavrsili ja upalim komp i router spojim se na ZTE i gedam parametre cine se duplo boljim sta se tice SN margine i sta se tice Line attenuation, znaci udaljenosti, da bi istu vecer kasnije mozda 4 sata kasnije BAM!, stanje parametara se vraca na prijasnje kao da je nesto automatski ogranicilo paricu do routera, hvala
|
|
|