Ima li itko strucan nekakvo objasnjenje za ovu pojavu:
Naime duze vrijeme mi je bio spojen ZTE router na staru paricu koja je imala Noise Margin (Up/Down) oko 6.7 /7.1 db pri brzini od 12,5Mb, u mjerenju oko 10Mb, te Line Attenuation (Up/Down) 19.2/27. Odlucio sam se maknuti od iste parice te sam provukao novu i to od routera kroz kanal do razvodne kutije koja je udaljena 10 metara, te mi je kolega /poznanik na dslam centrali pronasao dobru poziciju, citaj s dobrim zvukom na sonaru il cemu vec, te slobodnu tj udaljenu od drugih korisnika/parica, da spomenem da bi to trebala bit cista linija sta se tice smanjenja tocaka od routera do centrale te cista od smetnji. Kraj te iste parice direktno je spojen u router. Sam router se spaja vrlo brzo i prva provjera preko routera parametri su bili odlicni tj. sljedeci: Noise Margin (Up/Down) 13.7/11.4 db te Line Attenuation (Up/Down) 8.9/20.5, da bi vec sljedeci dan pala nazad na 6.7/7.1 i staro stanje (obje slike, prije i poslje u attachmentu)??? Dakle stanje kao da se nisam nikada ni maknuo sa stare parice omg, ima li itko ikakvo logicno objasnjenje, da li je to nekako vezano uz profil za korisnika, neovisno o promjeni kvalitete parice?
I sta da radim dalje, jer sam siguran da je ono kratko ocitanje bilo tocno tj da je parica stvarno puno kvalitetnija, hvala svima