View Single Post
Staro 19.10.2014., 12:34   #190
maxdeus
Registered User

maxdeus's Avatar

Datum registracije: Oct 2014
Unhappy ADSL ZTE931VII PROFIL

Ima li itko strucan nekakvo objasnjenje za ovu pojavu:
Naime duze vrijeme mi je bio spojen ZTE router na staru paricu koja je imala Noise Margin (Up/Down) oko 6.7 /7.1 db pri brzini od 12,5Mb, u mjerenju oko 10Mb, te Line Attenuation (Up/Down) 19.2/27. Odlucio sam se maknuti od iste parice te sam provukao novu i to od routera kroz kanal do razvodne kutije koja je udaljena 10 metara, te mi je kolega /poznanik na dslam centrali pronasao dobru poziciju, citaj s dobrim zvukom na sonaru il cemu vec, te slobodnu tj udaljenu od drugih korisnika/parica, da spomenem da bi to trebala bit cista linija sta se tice smanjenja tocaka od routera do centrale te cista od smetnji. Kraj te iste parice direktno je spojen u router. Sam router se spaja vrlo brzo i prva provjera preko routera parametri su bili odlicni tj. sljedeci: Noise Margin (Up/Down) 13.7/11.4 db te Line Attenuation (Up/Down) 8.9/20.5, da bi vec sljedeci dan pala nazad na 6.7/7.1 i staro stanje (obje slike, prije i poslje u attachmentu)??? Dakle stanje kao da se nisam nikada ni maknuo sa stare parice omg, ima li itko ikakvo logicno objasnjenje, da li je to nekako vezano uz profil za korisnika, neovisno o promjeni kvalitete parice?
I sta da radim dalje, jer sam siguran da je ono kratko ocitanje bilo tocno tj da je parica stvarno puno kvalitetnija, hvala svima
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	2014-10-15_10-38-33.png‎
Views:	962
Size:	81.2 kB
ID:	13972   Click image for larger version

Name:	2014-10-18_16-37-07.png‎
Views:	974
Size:	80.7 kB
ID:	13973  
maxdeus je offline   Reply With Quote