Citiraj:
Autor medo
Izjava od Samsunga je malo uljepšana verzija onoga što se zapravo događa. Pitanje je da li je to samo greška u algoritmu ili je do NANDa.
SLC ima samo dva stanja napona, MLC četiri stanja, a TLC čak osam stanja napona i kad se dogodi voltage shift podatak se lako može krivo pročitati budući da je napon malo manji ili veći, a onda kontroler mora pogađati koliki shift se dogodio dok CRC ili paritet ne bude dobar. Na ćelijama koje su nedavno bile zapisane shift je manji, a kontoler ne zna koliko je star podatak u kojoj ćeliji da bi znao koliko kompenzirati taj shift za svaku pojedinu ćeliju.
Koliko vidim jedino riješenje za to je periodička revitalizacija cijelog SSDa.
|
Ma piše se svašta po forumima, sve je to već pročitano, samo je stvar što ljudi ne rade "matematiku" već Samsung, revitalizaciju ne možeš preko softwarea ponovno niti pokrenuti kada se jednom odradi, navodno bi taj novi FW trebao spriječiti dešavanje istog problema, meni je jasno kolega sve što govoriš, kako reći isto sam malo istraživao sve vezano za navedeni problem koliko sam uspio pronaći po web-u.
Mislim ako se pokaže i dalje da je situacija loša, spakiramo SSD-e i pravac RMA, međutim općenito od prvog dana kada su SSD-i izašli na police znalo se kakva je to tehnologija i do danas nisu usavršili već svaki način izvedbe ima neke "mušice".
Što se samog Samsunga tiče, ono uopće nisam zabrinut, za godinu/dvije tko zna što će već biti mainstream a mi svi "bolesnici" ćemo pokupovati

i zamijeniti trenutačne

.