View Single Post
Staro 16.10.2014., 09:46   #486
virus1
Premium
Moj komp

virus1's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Citiraj:
Autor Don Kihoty Pregled postova
Dakle slijedeći put se držite onog što sam napisao - u BIOS-u na IDE, i to je to.
Windowsi raduckaju bez frke. Nakon flasha/repaira, vratite na AHCI i sve OK.
Tako je meni bacao BS ako samo promijenim u BIOS-u bez diranja registry-a

Citiraj:
Autor Don Kihoty Pregled postova
Usput, Samsung je zanijekao isti problem sa Vanilla 840 serijom,
koja pati od istog problema, te neće razvijati tool.

Dakle Samsunga boli kifla za 2+ godine starije SSD-ove.
Ako Samsung ne izda isto FIX za prvu 840 seriju, ja bi lijepo otišao sa računom i isprintanim postovima i benchevima, tamo di sam ga i kupio i objasnio da ne želim nikakvu defragmentaciju jer to je više workaround nego FIX i želiš zamjenu, gotovo.

Kad čitam ovdje tvoje postove, dobijem utisak kao da imamo neke različite SSD a ne iste, počevši od 90 sec shutdown koje si spomenuo, kakvih 90sec??? 2 sec max kod mene na 2 kompa i okolo frendovi da ne nabrajam, HD Tune write brzine ovise o veličini filea koje namjestiš da testira, zato ljudi većinom ni ne koriste njega kao alat za benchanje jer pokazuje malo vrijednosti, oderi ti taj svoj Kingstone da vidimo write speed na default u HD Tune.
Jedan savijet, neznam dali si probao frišku instalaciju Windowsa jer po pročitanome vidim da je dosta ljudi radilo klonove, to je OK ako trebaš na brzinu zamijeniti, ali klonovi sucks-aju naveliko i to nije dugoročno riješenje, lijepo na starinski ponovni reinstall Wins-a, drivera i GAS.
Kažeš nešto o Samsungu, OK da zajebali su nešto, priznali, popravili (vidjet ćemo s vremenom, isto tako nisam ni ja naivan i jednosmjerna ulica )
Kingstone, tu ne želim ni ulaziti u raspravu, eto čisto da dobiješ utisak o mome mišljenju, zbog čega?? Eto web je isto tako prepun postova gorih od Samsunga i zna se dobro što je firma radila,...
Crucial se pokazao dobar, al opet vrijeme će pokazati koliko, kad se samo sjetim njihovih famoznih DDR2 modula koji su ljudima počeli odlaziti nakon par godina i to su ih ljudi donosili u skoro pa istom periodu kao da je postojao neki dogovor, moduli ili mrtvi ili masu grešaka, al dobro to je bilo sasvim nešto drugo, al opet,... mislim stvar je u tome da na sve te stvari postoji jamstvo, kužiš se u to, pratiš, vidiš ako nešto ne štima ideš reklamirati, danas je jednostavno tako da se izbaci proizvod bez konkretnih dugogodišnjih testiranja, jer te inače konkurencija pretekne, stvar je u proizvođaču na koji način će pritupiti problemu ako do njega potencijalno i dođe.
virus1 je offline