Znači za ekipu koja ima AMD platformu, meni sa zadnjom verzijom drivera
Samsung SSD 840 EVO Performance Restoration nije htio odraditi FW update i restoration, klasika.
Radite na svoj rizik, napravite backup!!!, i prije ovoga probajte što drugi kolege sugeriraju u smislu prebacivanja AHCI u IDE i tako Bootat OS ako vam ne baci Blue Screen, u tom slučaju se mora prije prebacivanja u BIOS-u iz jednog u drugi, prčkati po registry-u, cijela procedura ima na netu.
Prije svega ako pod C: imate Folder AMD pobrišite ga.
Zatim se otiđe u Device Manager (Win7) i pod:
Ode se na AMD SATA Controller desni klik i uninstall, nakon toga naravno slijedi restart, kada se ponovno uđe u Win ponovo će pronaći uređaje i opet će tražiti restart, napravite restart ponovo.
Neki korisnici će u toj listi imati više uređaja izlistanih, u glavnom princip je taj da se mora maknuti AMD AHCI driver u svakom pogledu ako se ide na ovaj način mora biti standard AHCI nakon brisanja i ponovnog restarta - čitaj dolje.
Nakon što 3 put uđeš u Win pod Device Manager situacija bi trebala izgledati ovako slično:
Sad ste spremni za pokrenuti gore navedeni Software od Samsunga. Prvo će se update-ati FW i to napravi vrlo brzo, tražit će da ugasiš komp, da doslovno ugasiti i nakon toga upališ normalno i čim pokrene Win Samsung Software će se sam pokrenuti i
odmah kreće u Restoration, u tom trenutku pošto je prvobitno stavio novi FW komp ponovno pronalazi uređaje spojene na SATA kontroler i želi da restartate komp, meni je bilo barem tako, no
NEMOJTE! jer u pozadini ćete vidjeti da je Restoration već počeo a u naputku od Samsunga piše, tj. preporuka je da se u međuvremenu ništa ne dira u smislu gašenja i sl. da slučajno ne bi izgubili podatke, i onda se čeka jedno vrijeme dok program ne završi do kraja, ovisno o kapacitetu i količini podataka.
EDIT: Kasnije instalirajte ponovo AMD AHCI driver.