View Single Post
Staro 15.10.2014., 10:11   #26
darkijas
Premium
Moj komp

darkijas's Avatar

Datum registracije: Jul 2006
Svaka čast kalibraciji ali ne mislim da je ista čarobni štapić, tj ako je kontrast loš (kao što je u pravilu na lcdima) nikakva kalibracija tu ne pomaže.
Pod zatamnjeni ambijent prvenstveno mislim prostor sa reduciranim ambi svjetlom, ne nužno da ga uopće nema. Upravo takav ambijent je najbliži onom u kino-dvoranama.
Šta se tiče tvog lcd-a od philipsa možda nije novi model ali nije ni neki prastari. Tj od vremena tog philips tv-a lcd tehnologija baš i nije nešto napredovala glede same kvalitete prikaza,ako izuzmemo primjenu led osvjetljenja koje je smanjilo potrošnju struje,3d ili ove smart-tv đođemiđe ili najnovije zakrivljene ekrane.Proizvođači lcd televizora dakle stalno uvode neke novotarije ali kontrastni omjeri su ostali na istoj razini kao prije 5-6 godina dakle nedovoljno dobro i loše u usporedbi sa oledom, crt-om ili plasmom. Naprimjer kompanija LG je u ovom video ilustrirala ograničenost lcd/led tehnologije naspram oled-a. Malo su pretjerali kada su sliku na lcd panelu prikazali zamućenu jer lcd ako išta ima onda je to oštrina statičnog kadra. Također motion blur više nije izražen na modernim lcd telkama kao nekada. Međutim ovaj dio kada konj pretrčava ili slika grada na kraju prilično jasno i realno dočaravaju stvarno stanje tj koliko lcd loše stoji sa kontrastom i prikazom crne boje http://www.youtube.com/watch?v=5g8paV84gqE
Razlog zbog kojeg je lcd pored svih nedostataka opstao i odpremio crt i plasmu u povjest je matirani ekran koji u kombinaciji sa dobrom svjetlinom slike rezultira dobrom slikom u uvjetima jačeg ambi svjetla-boljom u odnosu na ostale tehnologije. kod jakog ambi svjetla vrline lcd panela dolaze do izražaja dok se mane uspješno skrivaju. Dakako sve se mijenja kada se abmi svejtlo reducira i svjetlina slike na lcd-u iz vrline se pretvara u veliki nedostatak

Zadnje izmijenjeno od: darkijas. 15.10.2014. u 10:48.
darkijas je online   Reply With Quote