Citiraj:
Autor darkijas
Dobar crt ostaje kralj kontrasta, prikaza crne boje ,saturacije i živosti svih drugih boja.
|
Mislim da bi bilo zanimljivo vidjeti razliku u svemu tome kod direktne usporedbe jednog i drugog. Ne kao ona tvoje usporedba / dvije fotofrafije več kao kad se netko poigrao s kalibracijom. Jesi ikad naletio na tako nešto po netu?
Citiraj:
Autor darkijas
Sd prikaz na full-hd lcd-u ili plasmi nema nikakve šanse u usporedbi sa crt-om stoga ne sumnjam da bi u direktnoj usporedbi taj philips lcd izašao kao gubitnik.
|
A gledaj , Tv prikaz na tom LCDu je kockast ,skaliranje je ajme i artifakti su na sve strane a pokreti djeluju umjetno...Vidljivo je na prvu i bez usporedbe. No taj LCD nije bas jučer kupljen pa ne vjerujem da se stvari do sada nisu razvile po tom pitanju...
Citiraj:
Autor darkijas
Da sve ovo što sam napisao nije istina još večeras bi si stan počistio od crt kištri sve pobacao u smeće,te bi tako dobio duplo više kvadrata stambenog prostora
|
Ti si kolekcionar ili ...?
Citiraj:
Autor smirnoff
@darko rakijaš - sve ti to pada u vodu kad se uzme oštrina (nedostižna bilo kojem CRTu), geometrija (ono što sam rekao da viri crvena i plava boja na titlu), kvaliteta boje i veličine slike...a razlika u crnoj ipak nije tako velika...nebi se nikad vratio ni na koji CRT.
TV program mi je totalno sporedna stvar jer ga gledam cca 1 sat dnevno...ostatak filmovi HD/HDready...
|
Evo nas opet ,spominješ oštrinu , geometriju ,titlove i tu defektnu konvergenciju i sad neki crknuti dio. Kao što več rekoh , za taj tvoj opčeniti CRT dojam smatram da je zaslužan isključivo taj tvoj CRT a svi nisu isti.
Ok , argumenti po pitanju oštrine i geometrije nisiu za zanemariti bez obzira na Tv ali da te pitam , jesmo mi još na Tvima? Pitam zbog toga jer , ukoliko od CRT televizije ne želiš monitor na koji češ se nabiti i čitati forum ili ako na Tvu ne gledaš isljučivo test patterne kad su i čoravom vidljive razlike u odnosu na LCD , CRT je gledljiv. Evo gore Lewis da mu je CRT gledljiv, darkijaš da mu je CRT gledljiv te evo ja da je CRT gledljiv. Tebi nije?
Citiraj:
Autor darkijas
Razlika u crnoj je ogromna ako se gleda u zatamnjenom ambijentu.
|
A ako ti oči u tim uvjetima vrište "upomoč" i žele malo svjetlosti , na prelazu između scena imaš ništa drugo nego ogledalo. Za mene je to mana koja smeta puno više od oštrine i CRT crnu ne vidim kao neki sveti gral.