Ja sve gledam po reviewima i po forumima i tražim si napajanje i nikako da se odlučim na jednu stvar, a to je snaga. Obzirom da je to najbitnija stavka (barem ja tako mislim) kod kupovine novog (ovdje ne mislim da kvaliteta, garancija i ostale stvari nisu bitne).
Trebam vašu pomoć u konkretnom napajanju ili barem savjetu šta da gledam tražim.
Evo mojih preferencija (uzmite u obzir da će se mijenjati ove starije komponente, ali ne previše obzirom na potrošnju struje):
1. Mora zadovoljavati moju konfiguraciju koja je kako sljedi;
MBO-xfx nforce 790i ultra sli
CPU-q9550 OC (kolko ide, a minimum na 3,6)
2 HDD-a i 1 SSD
GPU (će biti GTX970 G1 Gaming)
5 ventilatora (2 na PWM) i 3 regulirana na 5V-12V (najviše na 5V)
2 sticka DDR3 RAM-a
To je to.
Nadalje, trebalo bi uzeti lufta za potencijalnu SLI konfu u budućnosti, ali to je to.
Dakle moje pitanje je, koliko mi je ustvari potrebno da PSU ima W za ovakvu konfiguraciju (ne patim od toga da imam najjače napajanje u svemiru koje neću nikada iskoristiti, ali znam da je dobro imati malo lufta)?
Idealno bi bilo da mi istovremeno nabacite i prijedlog bestbuy-a PSU-a čiju W preporučite.
Tenks.
Edit: zaboravih napomenuti, dvije stvari, što tiše i dakako obavezno semi modular ili modular, jer ovo kaj sam sada strpao iza panela je glupo i nepotrebno.
Tenks lobo64: imaš možda konkreno neki prijedlog?