Ja sam isto tako radio paradajz sos, i sve to štima, no veli meni jedan pic majstor sos mora biti takav da ga možeš pojesti nakon što ga zmućkaš i da ti bude fin. kad sam napravio svoj ćušpajz, to uopće nije bilo fino, bilo je masno bljutavo gorkasto i preslano. Na tijestu ok, dok smiješaš sa ostalim sastojcima, no solo no way.
Sad ga radim spartanski, cirio paradajz sos (ili ubijem tri paradajza na macho salata način) + malo šećera + malo soli + par kapi maslinovog + ljuto (mljeveni čili ili feferone). Probam žlicom, uvjerim se da je ok i tek onda jedan dio po tijestu, a drugi dio kad se pizza ispeče (volim više to nego vrhnje).
A imam i jedan recept za vrhnje na pizzi, pogotovo tuna pizza. Uzmeš pol vrhnja, saspeš u tavicu (prethodno par kapi maslinovog) na srednjoj vatri, narezanog češnjaka dva režnja, doslovce dinstaš par minuta dok ne poteče, dodaš pola većeg paketića namaza (onog s biljem i začinima, zelena kapica), dinstaš dalje 3-4 min, izliješ u posudu, dodaš peršin i jedan jogurt, izmiješaš dobro i staviš hladiti. Uz tunjevinu odlično.