Citiraj:
Autor burmuz
Išlo je na moju, no takvih sam ja "pravednika i poštenjaka" upoznao dosta u svom životu.
Štoviše, svima im je bilo zajedničko da im uvijek to "mučeništvo" nekako isčezne dok se treba uguziti na neki posao ili možda nešto zaraditi, profitirati na neki način.
Novcima se ne može kupiti ta životna ironija. Kakvo kino, kakvo kazalište
|
Ovakvom je retorikom lakše opravdati podršku korupciji i svjetonazor "ako ja ne ukradem, ukrast će netko drugi jer su svi lopovi ako im se pruži prilika" a služi u dobrom dijelu i kao obrambeni mehanizam.
No takvi su stavovi najčešće sinergijski efekt koji proizlazi s jedne strane iz duboke ukorijenjenosti u genealogiji pojedinca, a s druge iz okoline u kojoj egzistira.
Citiraj:
Autor burmuz
Ja se ne pravim kulturan, ja jesam kulturan i to se vidi iz mojih postova.
Moj je stav jasan i to ne treba biti zabune. Puca mi krasni k za Šukera, Mamića, Vrbanovića, Kovača i sl.
|
Uvjerili smo se da je od "Mamić je Bog i ima moju punu podršku" do "puca mi k za Mamića" vrlo kratak put, no radi se zapravo o nedvojbenoj potvrdi "čvrstih i jasnih stavova". No i na to smo se s vremenom navikli.
Citiraj:
Autor burmuz
Jedino što me zanima su rezultati, solventnost i način na koji je Hrvatska prezentirana u svijetu.
|
Uključuju li ti rezultati sramoćenja i negativne rekorde u ligi prvaka? Uključuju li činjenicu da se pod određenim uvjetima navijače moli i nudi im se milijun kuna da dođu na stadion?
Nema šta, lijepa prezentacija.
Citiraj:
Autor burmuz
Žalosno je da se tema na forumu spušta na osobnu razinu, to izbjegavam. No, eto s nekima je to jedini način komunikacije. Sad but true
|
So sad je sve ono gore.
Što se tekme tiče, makar se radi o nikakvom protivniku, nek je gol razlika što bolja. Još da su bugari uzeli bod.