Da priupitam, (tko pita neskita), gledam svasta nesto, pa bih si slozio komp samo i iskljucivo za igranje, posto ovaj "Moj komp" vise nego zadovoljava moje potrebe za sve osim za igranjem. A konzola mi se ipak ne kupuje, malo sam gledao po trgovinama i kod kolege forumasa (web shop) nasao komponente taman po mom ukusu, i to sljedece (konacno prelazim s AMD na Intel platformu, ali samo za igranje):
MBO
ASUS H81M-K - 380kn (na nabavi ima jeftinije ali posto sve ostalo nema, onda tih 60tak kn nije i neki veliki trosak)
Procesor Intel Pentium Anniversary Edition G3258 (s gore navedenom plocom po defaultu ide na 4.2 u 99% slucajeva) - 510kn
RAM Kingston Technology ValueRAM 8GB DDR3 1600MHz (vise nego dosta, trenutno) - 570kn
HDD Toshiba 2TB 3.5" 7.2k SATA 6Gb/s (koliko vidim na netu, veoma dobar i brz, ssd ne dolazi u obzir, trenutno) -585kn
VGA PowerColor R9 280 3GB GDDR5 OC - 1550kn (sluziti ce svrsi za igranjem, barem na 1680*1050 rezoluciji jos makar koju godinu)
Kuciste
Cooler Master N200 - 318kn (po meni jedno od ljepsih, barem meni)
Napajanje
Corsair CX600 V2 -541kn (mislim da ce posluziti svrsi)
Ukupno 4459kn
Po meni ok cijena, prvenstveno sam si slozio komp za igranje, mislim Win 8.1 64bit gore staviti, dosta dugo sam gledao koju MBO i proc uzeti u obzir ali sto vise gledajuci po webu i citajuci komentare na forumima sam vise nego odlucan da je G3258 te mala ASUSova ploca za trenutne igre i OC potencijal savrseno rjesenje, jedino mi je nedoumica bila ssd ili klasicni hard, ali uz danasnje igre od 50GB mislim da je 2TB disk optimalno rjesenje.
E sad, uvijek volim cuti i druge savjete, bili dobri ili manje dobri, kazite jel ok, sto biste mjenjali, ako biste nesto (optika mi netreba, imam je u drugom kompu a i ne koristm je nesto, usb od 32GB je ucinio svoje).