Zato kaj je gadan

Meni se gade svi ti koji nisu racionalni već u pravi plan izbacuju Djevicu Mariju, Isusa, hrvatsku zastavu, Gotovinu, grb, desnicu, kamen, more, maslinu, planinu, slaninu, ravnicu, Thompsona, a tek nakon toga se posvećuju nogometu i to u stilu "udri mujo u tarabu".
Znači Bilić je od tih još bio po meni najkonkretniji jer je bio normalan prizeman čovjek, bez svih tih novinskih senzacijskih preseravanja, no njegovo trenersko znanje je bilo nula, igra mu je bila spora kontrolirana ljiga i to ga je koštalo otkaza (premda je nekad znao odlično postaviti momčad i super je napravio izmjenu generacije). Dok Štimac, Kovač i slični zgubidani koji će ići poslije njih su sve nekakve ljige koji rade predstave za poginule branitelje i ližu kamenje u Međugorju. Kako bi se ulizali ne znam kome i ne znam zašto. Valjda opet psihologija upravljanja primitivnim mozgovima u HR. "Čim's ti vjern'k i padaš na kolj'na pred spomen'cima, odma si unaš čouk"
Ja sam bio navijač. Bilo me briga jel buš se kao trener klanjal poginulim borcima ili buš vjerovao da ćeš u slijedećem životu biti spužva bob. Glupo mi je slušati domoljubne prije tekme, za vrijeme tekme i poslije tekme. Rat je bio prošao i nema smisla tu priču ponavljati tridesetu godinu zaredom. To sve nema veze s nogometom nego je umjetna tvorevina kako bi se zavaralo ljude, ne i prave navijače koji vide kaj se zbiva, i rađe su doma s djecom nego da vrijeme gube na takvu gamad kao što su naši hns-ovci skupa s tim njihovim marionetskim trenerima. Kao rvatnama, jel. Ali i njima gori pod nogama, sve je manje ljudi na tekmama, sve se manje prodaju rekviziti, općenito je fama repke u padu i morat će nešto konkretno napraviti da vrate interes. Tipa otići u Osijek i reći "eto drag' moj' osječanci, sa'će vama Šuker dati dve utakm'ce, s azerbejdžanom i blitvom, napun'te stadiJon i navijajte, vi ste elte grad 'eroj dovominskog rata bla bla truć" i tako po tim manjim sredinama skupljati pare i prodavati navijačke gaće i razvodnjenu pivu. Živo me zanima reakcija ljudi i kako će taktika ići dalje.