View Single Post
Staro 13.10.2014., 10:35   #5751
darkydark
N0teb00k n00b
Moj komp

darkydark's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
Citiraj:
Autor De5tr0yer Pregled postova
Tko bi reko da sam tako davno pokrenuo temu
Aaand evo me nazad s upitom.

Konkretno: "prebacivanje" battle.net računa, kupio novi D3 i RoS.

U EULA stoji sljedeće:

Zanemarimo boldano i krenimo odmah na rečenicu nakon toga, a da ne uplićemo sudove tražim postoji li negdje u nekom zakoniku napisano da vlasnik licence ima pravo istu prodati trećoj osobi tako da ona postane novi vlasnik.

Iako posjedujem kopiju osobne originalnog vlasnika i njegovu suglasnost da ga mogu kontaktirati ako nešto ne uspije, svejedno bih volio prebaciti račun na svoje ime.

Zanimljivo je da na EU verziji EULA-e ova točka iz citata glasi drugačije.

http://eu.blizzard.com/en-gb/company/legal/d3_eula.html
http://us.blizzard.com/en-us/company...on-policy.html
U EU je prije godinu-dvije donešena presuda što se tiče slične situacije, ali druge igre, da onaj u čije ime je Account je i vlasnik istoga odnosno da može isti prodat i radit s njim što želi. Sad ak ti se da guglat pronađi presudu pa se javi blizzardu.

Odnosno poanta presude bila je da je apsurdna praksa da bez obzira što mi kupujemo igre oni ostaju pravni vlasnici accounta, a mi kao samo korisnici. Odnosno da ti ko osoba koja je kupila cdkey s njim mozes raditi sto zelis, a ne sto zelis sve dok ga ne ukucas u account. Htjelo se s tim prisiliti sve velike igrače da dozvole razmjenu/prodaju rabljenih igara, ali mislim da to sve skupa nije zaživjelo...

Inace blizzard ne odobrava transfer igara s jednog acc-a na drugi osim ako se ne radi o accountima koji su pod istim "vlasnikom", a i onda je tlaka. Vlasnikom sam stavio pod navodnike, jer što se njih tiče oni su vlasnici svih akauntova i tebi samo dozvoljavaju korištenje istog.

EDIT:
Ali njemacki sud je isto presudio da mi kao korisnici nemamo pravo prodavat koristene igre kupljene na Steamu

EDIT2: Evo link na komentar tuzbe Oracla protiv nekog, nemogu nac ovo vezano uz neki online rpg.

i7 11850H, 32GB, 17.3” FHD, RTX A3000
1TB A2000, 2TB KC3000
Linđa

i5 8500T, H310I-IM-B, 32GB, 10GbE X-3
1x 150GB Intel S3520, 3x2TB Crucial MX500, 4x12TB Toshiba MG07ACA12TE
Truenas Scale
File Share, Plex, Jellyfin, Nextcloud, qBittorrent

Zadnje izmijenjeno od: darkydark. 13.10.2014. u 11:13.
darkydark je offline   Reply With Quote