View Single Post
Staro 12.10.2014., 13:24   #4377
tomek@vz
Premium
Moj komp

tomek@vz's Avatar

Datum registracije: May 2006
Meni je nešto veselo zadnjih mjesec dana. Imam random padove brzine , mjerio raznim online alatima i offline i svi pokazuju isto, poslao im screenshotove i kažu da jedino Hakometar priznaju kao služben dokaz (minimalno 3 mjerenja u razmaku 24 sata). Ok reko nije valjda takav bed. Požalio sam već drugi dan. Prvo u aplikaciju se trebaš "prijaviti" - ne kužim čemu...drugo - Windoze > javlja da moram biti spojen na žičnu mrežu (na Fedori nemam taj problem) (ionak ne gubim više od 3% na brzini između routera, mjerio sam i sa mobom kod modema kad je bila spora veza). Nadalje - na 70% mjerenja mi ista ispadaju nevažeća jer je download na NIC-u kao veći od onog sa servera...wtf??? Nemam uključena nikakve "auto" servise za bilo kakve downloade updejtova nit niš takvo, a u idle-u je mrežni promet zanemariv. I naravno kad i uspijem dobiti "valjan" rezultat - onda mi je i sve sa vezom "ok". Ok reko možda je fakat nekaj do moje veze...pa sam zamijenio modem, promijenio pass na Wifi mreži i provjerio da nemam nekog uljeza u to vrijeme na mreži (MAC filtriranje dopušta samo moj komp da bude na mreži). Al opet ista pizdarija. Za šugava 4 mjerenja (valjana) trebalo mi je tjedan dana svaki dan zezancije. Neznam jel sam više isprovociran na ove iz Hakoma što im je aplikacija takva kakva je il na ove iz Optime što ne žele prihvatiti nikakav drugi rezultat mjerenja osim ovog iz šugavog Hakometra. Razmišljao sam o prelasku na Iskon al vidim da ni oni nisu baš puno bolji...Savjeti?