View Single Post
Staro 11.10.2014., 12:30   #13
Imagine
undercover
Moj komp

Imagine's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Odvojio malo više vremena za igranje.

Uglavnom , evo kako izgledaju stvari kad se napiči kontrast i malo spusti svjetlina.

Mislim da bi dublju crnu mogao izmjerit jedino da gurnem kolormetar tamo gdje sunce ne sije.
Grejskejl dE je u prosjeku oko 40 ! Gamma je ko ona rampa za skijaške skokove a temeratura je ledara.

Uz to fali komad CIE trokuta...

A kontrast ne može biti bolji. Čak i za ANSI. ...

Uglavnom , nema šanse da čovjek kaže da slici nedostaje svjetline , kontrata i "upečatljivosti"

Zafrkanciju nastranu , evo kako izgleda kad se odvoji malo vremena za sve poštimat.

jučer sam gledao Americam Horror Story pa sam pokušao puknuti par fotografija za usporedbu.

Prvi set ne izgleda toliko drečavo koliko je u stvarnosti a drugi set izgleda isprano kao da sam nakon kalibracije izbio život iz slike.
Srečom, nakon toga se pojavila draga i napravila 3 brzinske koje su ispale vjernije ali mi se nije dalo ulaziti u servisni meni da vratim postavke za par slika prije kalibracije.

Uglavnom , vrijednost delte zelene je fiksna u 'warm' pa sam korigirao gain u 'normal' modu tj spustio sa 32 na 30. U 'warm' sam korigirao deltu / dignuo crvenu sa 8 na 16 te sam dignuo plavu sa '19 na '-9 a za LowEnd sam korigirao ofset crvene tj spustio vrijednost s 8 na 6 te dignuo zelenu s 8 na 9 s čime se sve skupa izravnalo.

Tako grejskejl dE sklizne prosječno na 1.5! , gamma više ne izgleda ko rukopis malog Lorenza več kao nekog s drvenim ravnalom a temp. je poprilično točna.

CIE trokut izgleda ko trokut...

Po rec 709 primarne bi trebale biti sljedeče tako da nisam daleko.
R: x=0.640 y=0.330
G: x=0.300 y=0.600
B: x=0.150 y=0.060

Kontrast ima normalniju vrijednost čak i za ANSI.

Malo je svjetilije nego što sam htio ali ne sječam se da sam negdje vidio bolju sliku na CRT televiziji. Pa čak i uz ovu plavu tj. svjetlinu koja me izjebala.

Za crvenu bi trebao imati 21% tj. 29.84 a imam 28.39 , za zelenu 71% tj. 100.90 a imam 102.08 ,a za plavu 8% tj. 11.36. a imam 8.77.
Ok , delta xy za plavu nije ništa veči od onog za crvenu i zelenu pa je u biti plava tu negdje ali dE mi bode oči i jednostavno ne znam kako da to dovedem u red jer petljanje po gainu plave rezultira s tim da sve ostalo ode kvragu. Uglavnom , riješenje plave je van okvira mojeg poznavanja tematike i htio bi to riješiti hardverski prije nego pustim softver da to dovede u red pa ako netko ima koji savjet bilo bi odlično.

Iako mi se na trenutke čini da mlatim krepanu mačku jer se radi o CRT TVu ,ovo je opčenito jedna zanimljiva tema te je usko vezana s tim kako nam izgledaju filmovi i serije koje gledamo pa bi čovjek očekivao da na ovom podforumu to nekog i zanima...Pa nije valjda da svi misle da su im televizije koje gledaju dar s neba što se tiče točnosti?

Zadnje izmijenjeno od: Imagine. 11.10.2014. u 12:38.
Imagine je offline   Reply With Quote