View Single Post
Staro 10.10.2014., 23:28   #5727
Alfa_R
Registered User
Moj komp

Alfa_R's Avatar

Datum registracije: Oct 2008
Citiraj:
Autor wooden Pregled postova
Ne, nema se on šta pozivat na tu stavku jer to nema veze s njegovim slučajem, niti miš mora imati middle button niti su mu u trgovini prodavači rekli da ima tu mogućnost.

Kupio ga je, raspakirao, koristio, dalje je stvar dobre volje trgovine da to prime nazad, i prodaju recimo tebi koji imaš ovakvo stajalište:
http://forum.pcekspert.com/showpost....postcount=5668

Po forumu dijeliš savjete da ljudi raspakirane proizvode vraćaju u trgovinu (i to bez osnova), a istovremeno kad si ti kupac onda inzistiraš na neotpakovanom proizvodu.
Genijalno.
A sad da, možda sam ja zaostao, ali po meni očekivati srednju gumb miša je sasvim normalno - pogotovo što se to u običajnom pregledu ne vidi (nije da ima dvije tipke).

Čuo za rizik poslovanja?
To se ukalkulira u cijenu (postotak takvih nije velik), a ne prebacuje na kupce APP metodom.

Možda veći broj ima zbog svoje politike, ali oni uredno to prebace na sljedećeg kupca umjesto da lupi -10% i da vidiš vesele rulje kako kupuje.

Nemoj prebacivati raspravu na ad hominem jer ti ionako ne drži vodu.

Citiraj:
Autor yebiwetar Pregled postova
Dodao bih još i ulomak sa vemilove stranice uvjeti kupnje :

• Kupac je, u svim slučajevima kada vrši povrat proizvoda po bilo kojoj osnovi, proizvod koji vraća Prodavatelju dužan vratiti u originalnoj ambalaži, kompletan sa svim pripadajućim dijelovima i dokumentacijom, a svaka oznaka kojoj je svrha ukazati kako proizvod nije korišten ili oštećen ne smije biti uklonjena ili oštećena (osim u slučajevima kada se ostvaruje pravo iz jamstvenog lista o odnosu na oznake koje ukazuju da proizvod nije korišten).

EOD
I sad tvoj EOD pada u vodu u ovim slučajevima:

Bilo kakav nedostatak na proizvodu.
Bilo koje kršenje jamstvenih uvjeta.
I najvažnije i najlakše - kupovina na daljinu.

Tu svoje uvjete mogu okačiti mačku o rep.

Nijedan njihov pravilnik nije iznad zakona.

Citiraj:
Autor Princ288 Pregled postova
Mislim da je bila vec prica o tome, i ako se ne varam, a mozda se varam , trgovac moze za tebe cuvati ambalazu npr ako ti je sastavljeno racunalo kod njih, al to mi nekak u mutnom sjecanju.
Radi se o ZoZP:

Ambalaža

Članak 16.
(3) Trgovac mora na zahtjev potrošača zadržati ambalažu prodanog proizvoda i zbrinuti je sukladno s posebnim propisima.

Predpostavljam da je tumačenje:
Trgovac je dužan se zbrinuti za odbacivanje ambalaže u otpad, a ako uvjetuje da je ista bitna za ostvarenje prava kupaca onda on istu mora čuvati do kraja isteka moguće potrebe kupca za ostvarenje tih prava.
Kupnja na daljinu- povrat unutar 14 dana? -> Link...

Zadnje izmijenjeno od: Alfa_R. 10.10.2014. u 23:38.
Alfa_R je offline   Reply With Quote