Citiraj:
Autor De5tr0yer
Ma dobro, shvaćamo da je nezgrapno to sročeno, ali je zanimljivo produbiti polemiku u tom smjeru.
S druge strane, od najave ovog Pentača sam razmišljao kako će ga kupiti samo OC entuzijasti te poneki prosječan korisnik koji bi se okušao u OC vodama. Za krajnjeg korisnika koji treba malo više performansi, bio to CAD profesionalac ili 12-godišnji gejmer, jasno je da se treba odmah gledati nešto drugo.
Čak se za istu cijenu da i u Intelovom taboru naći jači proc za nekoga tko nema blage veze o OC
AMD je držao Intel za muda koju godinicu tamo prije kraja prvog desetljeća 21. stoljeća, ali se ovaj oporavio i sad AMD-u ne da ni blizu. Recimo da me ne zanimaju uopće high end performanse gdje, ruku na srce, AMD nema što tražiti, ali i u mid i low range ponudi mogu samo reći da se u konačnici isplati dati 200kn više za procesor koji će izdržati ipak duže vremena nego da u međuvremenu promijeniš dva AMD proca.
Postoji li neki gejmer koji želi imati max performanse sa određenom grafičkom karticom koji će odabrati AMD proc ispred Intelovog? 
|
potcrtani tekst pogađa točno u crno, sa malom digresijom; 12 godišnji gejmeri obično nisu prosječni korisnici, oni su GEJMERI i iz mog iskustva mogu tvrditi HARDKOR GEJMERI (jedan takav kod mene doma).
sva je sreća da sa svojih 12 još baš i nije na ti sa overklokom...
G3258 je tipičan "niša" proizvod i kao takav pati od nedostatka:
prosječan korisnik koji nije gejmer i overklok maher tražit će za te novce (i naći na kraju) bolje perfe na 4jezgrenom procu.
u low i midrange segmentu, razlika u cijeni od 200 Kn samo za procesor je čitavo bogatstvo (u konkretnom slučaju ovog pentiuma 200 Kn je skoro 50%).