Citiraj:
Autor ukiy
@lobo64
Imas krive pretpostavke sto se tice OC-a G3258... losi primjerci su izuzetak ne pravilo, velika vecina ih ide 4.4GHz+, baci oko malo na ovaj thread.
Cak se i ne bih u potpunosti slozio sa ovom izjavom iz clanka koju citiras. Mislim da je za prosjecnog kucnog korisnika brzi dvojezgreni proc poput G3258 i vise nego dovoljan, cak i za igranje.
Ovaj "web" dio u toj recenici mi nije bas najjasniji?
Pogledaj ovu gore usporedbu u tablici, tek u nekim heavy cpu-bound igrama zaostaje za i5 i nemoze u potpunosti gurati jednu GTX770... a u vecini ostalih igara razlike gotovo da i nema.
|
pod "web" sam mislio testiranja G3258 provedena na sajtovima širom interneta.
ja stvarno volim "igrače" koji uparuju GTX770; R9280 ili još jače kartice sa procovima od 100 € koje tada klokaju do nesvjesti hladeći ih pri tome sa hladnjacima nerijetko skupljim od samog proca te podastirući tablice sa perfama koje su dostigli samo u igrama.
potpuno nerealno.
jer da nije tako, onda bi se procovi klokali do ibera, testirali samo na igre i bili bi rangirani isključivo po perfama koje postižu u igrama.
veeliki broj korisnika kupuje procesore i za neke druge radnje osim igranja i pri tome ih ne misle overklokirati.
po mome mišljenju, Krešin test vrlo dobro opisuje snagu G3258 gledajući pri tome procesor u cjelini a ne samo kao pogon za igranje.
shodno tome, dao sam prijedlog za usporedbu sa 4jezgrenim Athlonima zato jer Intel nema 4jezgrenih procova u tom cjenovnom rangu.
nadalje, 4jezgreni AMD za istu količinu novaca u višenitnim aplikacijama (kojih je sada već dosta a biti će ih još više u budućnosti) lagano mete pod sa G3258.
što se lošeg rezultata klokanja tiče, možda bi Krešo mogao malo pojasniti:
- dali su procovi koje je imao dobiveni na test i od koga?
- dali su bili tray ili boxed?
- dali je mogao birati koje će testirati (prema datumu proizvodnje ili nekom drugom parametru) ili su to isti oni koji se prodaju u dućanima?