View Single Post
Staro 09.10.2014., 18:54   #2082
tomislav32
Registered User

Datum registracije: Mar 2014
Citiraj:
Autor de.fang14 Pregled postova

Lenovo A850+ naručio sam sa banggood.com, a izašao me 1050kn sa plaćenim PDV-om. Uz mobitel se dobije punjač i slušalice a na ekranu je došao i screen protector.

Ekran je od 5.5 incha QHD, 960 x 540 pixels, Capacitive multi-touch screen, precizan na dodir. Prikaz je vrlo dobar i zaista nemam zamjerki, pogotovo s obzirom na rezoluciju, stvarno super. Automatsko osvjetljenje ekrana radi dobro.

Mobitel je izrađen od plastike kao i obrub. Po meni je kvaliteta izrade jedan stupanj bolja nego na ZTE v967s i ipak lošija na nego na THL W7S. Nema škripanja kod korištenja a telefon daje dojam visoke kvalitete.

Što se dizajna i samog izgleda tiče meni izgleda relativno dobro, mislio sam da je bolji uživo, ali očito sam sa THL-om visoko digao ljestvicu, recimo da sam vizualnim izgledom zadovoljan 4/5 ali to je moj subjektivni dojam.

Mobitel ima podržane frekvencije u 3G modu na 900/2100MHz na prvom SIM utoru. Koristim tele2 i uredno radi na području Siska, prijem signala je odličan, bez gubljenja bilo tijekom razgovora ili korištenja interneta. WIFI signal mi je iste jačine kao na THL-u, znači odličan. Za razliku od nekih drugih dual sim modela, SIM2 karticu nažalost pokazuje kao da nedostaje.
GPS radi dobro. Na brzinu je pronašao satelite a detaljnije ću još testirati.

Sama reprodukcija zvuka je kvalitetna i prilikom gledanja videa ili igranja igrica kao i prilikom poziva, nemam zamjerki.

Kamera je od 0.3 mpx prednja i stražnja 5.0MP sa bljeskalicom i auto-fokusom Sama aplikacija kamere radi vrlo brzo i ima mnoštvo opcija ali po meni su fotografije osrednje kvalitete kao i na većini kineza. Osobno meni je kamera malo lošija nego na THL-u, solidno odrađuje posao.

Na mobu je android 4.2, obzirom na hardware unutra, sve je vrlo fluidno, aplikacije se otvaraju bez ikakvog zastajkivanja. Mana je jedino 1GB rama-a, ali to je taj cjenovni rang. Dolazi sa predinstaliranim playstore, bez blotware-a.

Igre koje sam probao rade bez ikakvih problema, surfanje internetom je vrlo brzo, browser ne šteka niti najmanje, internet stranice otvara bez problema, naravno podržani je i flash unutar chrome browsera.

Baterija od 2500 mAh izdrži 2 dana uz stalno upaljen 3G / WIFI, dosta ga koristim za mail i internet, tu i tamo koji poziv, facebook i igranje igrica, kao i THL. THL je bio možda malo izdržljiviji.

Prednosti:
-Lenovo brand,
-odličan omjer uloženog/dobivenog
-Antutu preko 28000 (nije presudno ali bolje više nego manje)

- "out of the box" ostavlja dobar dojam nakon korištenja, brz, nema skrivenih bugova ili nedostataka u samom radu.
-playstore, bez bloatware-a
-dobra baterija
-kapacitivne tipke ispod ekrana
-ima HR jezik
3G na 900 Mhz

Mane:
-mob izgleda solidno, barem meni, nije mi sjeo dizajn i dajem mu 4/5 po mom sudu...
-osrednja kvaliteta fotografija
-nema notification led za pozive
-pokazuje sim2 da nedostaje
-samo 1GB rama-a

Zaključak: ako želite mobitel ove veličine ekrana, za male novce, kupnjom nećete pogriješiti a i ljepo je vidjeti, barem meni, da piše Lenovo

Slikano mobitelom