Citiraj:
Autor afterburner
Planiram kalibrirat monitor, projektor i eventualno tv. Zelim da mi software bude sto jednostavniji za koristenje al opet da ne bude zakinut za neke naprednije opcije (u slucaju da ne budem zadovoljan automatikom ili pozelim malo detaljnije ceprkat po postavkama).
|
Onda i1 DP i puna šaka brade.
Citiraj:
Autor afterburner
Iskreno ovo mi je prvi projektor i super sam zadovoljan. Nazalost u nas nema bas nekih opcija za osobno isprobavanje ili usporedbu prije kupnje tako da san ga kao i vecinu stvari uzeo po reviewima (a i cijena je nekim cudom bila cak i jeftinija nego vanka).
|
Iz prve usridu. Taj Epson je zaista fenomenalan uređaj za novce koje se kod nas traže. A opčenito ima i najbolju podršku proizvođača u industriji. Jedina šteta što živimo u Hrvatskoj :-/
Nego ,gdje si ga kupio / koliko si platio?
Citiraj:
Autor afterburner
Izmjenive objektive na projektorima imho necemo bas tako brzo vidijeti.  4k je jos preskup a i svi dosadasni filmovi (na bluray-u) su u 1080p, tako da i imas 4k projektor nema skoro nista materijala koji bi to iskoristio. Ali nemam nista protiv napredovanja tehnologije.
|
Nemam ni ja protiv napredovonja tehnologije samo je stvar u tome što tu uvijek ide u uvrnutom smijeru te jeftino i pristupačno ne dolazi bez nekih 'nuspojava'.
Citiraj:
Autor afterburner
Usput ako ti treba koji info o epsonu (prije nego sto uzmen kalibrator) slobodno pitaj. 
|
kad ga uzmeš i kalibriraš sliku nema te više na forumu ?
Citiraj:
Autor yoke
i WTF je ovo sivilo ? Dali je boja za zid koja sluzi umjesto platna ?
|
To sivilo je 00 NN53 /000 što je novi izbor za boju najsličniju orginalnoj BW formulaciji. N7.8 vs. N7.5.
Nakon što su promjenili formulaciju veziva u novom batchu AAA isti je kompatibilan s puno više toga za razliku od starog batcha. Tako da se može reči da ti i ne treba više AAA ako želiš jednostavno. S istim dobiješ veči gain ali ovisno o ovjetima te projektoru , možda ti i ne treba?
Inače, za razliku od prije sada nisi ograničen na sivilo jer ima i par svjetlijih (s večom N vrijednosti ) a da su neutralne ( s istom RGB vrijednostima / mislim da je ova duluksova 190 / 190 /190). Ne znam napamet pa prokopaj malo po netu.
Uglavnom ,imaš par od Duluksa a u Građe možeš uzeti Caparol po RALU 7038 koji je malo svijetliji od Duluksa. Mada bi ja osobno išap na Duluks jer ga navodo miješaju s užom tolerancijom. Ako se odlučiš na bojanje vodi racuna da ti treba više od onog što piše jer pokrivnost testiraju na staklu ili što ja znam.
btw , ja sam sebi oko ekrana htio tamno tako da sam po zidu i po prvom metru plafona mazao bojao 'Dulux Najt Đvl 1' tj. 00 NN05 /000 što je najtamnija koju sam našao ...N2.3. Nije ko onaj crni velvet ali za boju pije svijetlost ko crna rupa. Cijeli strop bi mi bilo previše tako da je na ostatak išlo sivo. Trebao bi prokopati slikice za kod a trenutno sam ljen. Uglavnom , covjek nebi vjerovao ali kad otvoriš prozore ne pirimjecujes da je plafon siv a kad zatvoris prozore razlika u percepciji kontrasta je poprilična.
Citiraj:
Autor yoke
Inace, za sad sam projektor stavio na hladno...mozda uleti kakva dobra ponuda za crnog petka 
|
Pa vec imaš nelošu ponudu tj w1070 ovdje na tržnici.