View Single Post
Staro 09.10.2014., 11:20   #12
Imagine
undercover
Moj komp

Imagine's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Citiraj:
Autor darkijas Pregled postova
Dok ti je upaljen servisni meni normalno možeš mijenjati videulaze. Dakle staviš na scart ulaz gdje ti je dvb-t uređaj i na njemu upališ teletekst. Malo štimaš na teletekstu a malo na tv programu sužavaš sliku dok je ima sa strane i gore-dolje, ili pomičeš.
Kad sam vidio snjeg oko SMenia ,pretpostavio sam da je to tako zaključano. Nebi mi nikad palo na pamet da šaltam ulaze. Hvala ti.

Citiraj:
Autor darkijas Pregled postova
Ovaj 29pt9009 definitivno ima bolji prikaz crne i bolje se nosi sa ambi svjetlom od 32pw9551 tv-a kojeg sam imao, jedino šteta što nije wide. Ima oko 6000 sati . Isto držim oko 70% kontrast pa je slika dakle uz odličnu crnu i odličnu svjetlinu i bijelu, blizu beskonačnog kontrasta kakav može prikazati samo oled tv, prava fantazija. Panasonic plasma 42gt60 nije u stanju prikazati tako svijetlu sliku i bijelu boju, dok je sa crnom tu negdje.
Beskonačan kontrast i svijetla slika...

Koliko detalja po cesti ti vidiš kad iz suprotne trake naleti netko s dugim svjetlima? Ili , vidiš li uopče išta par trenutaka kad s sunca uletiš u npr podrum bez svijetla? Eto "beskonačnog kontasta" no zbog principa rada ljudskog oka , da imaš takvu sliku na nekakvom TVu , to bi bilo negledljivo.
Za direkt vju tehnologiju , smjernice za sliku su od 30 do 40 ftL tj. cca 35 do 45 ftL uz ambijentalnu svijetlost a za projektore je to od 12 do 18 (idealno 16) ftL.
A to nas ujedno vodi do sljedeceg. To se bas ne prati jer nije dovoljno "drecavo" da bi prosjecnom oku bilo primjetno kad bira TV pri kupovini ili kad se kurci drugom paru ociju ...onima od susjeda.
Zbog tog razloga price o kontrastu mi nemaju puno smisla pa cak ni kao neka okvirna vrijednost i pokazatelj sposobnosti kontrasta.
Prica o kontrastu bez konteksta ti u biti ne govori ništa jer je kontrast u biti ništa drugo nego omjer. U biti , slično kao kad se neki fotograf pohvali drugom da je kupio 4x zum objektiv. E da je rekao da je kupio Olympus 12-50mm to bi več nešto značilo Sad sigurno u sebi misliš 'ali ANSI' .
ANSI vrijednosti CRT tehnologije su žali bože prema jednoj plazmi ali vidi vraga , CRT slika ti je draža , zar ne?

Prije nego se krenem zafrkavati s štimanjem boja baš ču ti izmjeriti sliku s tim postavkama te ANSI vrijednost...

Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
"Nikako da skontam kako bi trebao geometriju riješiti bez slike?" > pa logično da ti treba RF test signal generator
pokušaj se snaći i posuditi ga, svaki tv serviser bi ga trebao imati.

A što da ti kaže , različitim ljudima su logične različite stvari

Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova

Ako je ova informacija kolege darkijas - a točna da u servisnom meniju možeš mijenjati videulaze onda odaberi hdmi i pošalji test sa kompa,
skini ovaj Nokia_Test
http://www.4shared.com/zip/WrQHSfSo/Nokia_Test.html
http://www.pawprint.net/forum/discus...ing-software-/
dalje znaš ...
Da informacija je točna. Šteta što i boje neču moči riješiti na taj način. Servisni meni zauzme pol ekrana a meni treba centar jer je sve van centra neiskoristivo. Hvala za linkove.