View Single Post
Staro 09.10.2014., 10:35   #13
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Citiraj:
Autor Hamm Pregled postova
Odlično.

Jesi li razmišljao da staviš ograničenja na duljinu/širinu polja kod upisa?
Apsolutno.

Kao sto rekoh - ovo je pre-alpha. Odnosno, ona verzija koja ima puno koda kojeg nitko ne vidi i izgleda smijesno, ali bez nje sarena grafika nema smisla.

Ideja je napraviti Stefica-proof koncept, to svakako. Doduse, vec sada su polja za PDF417 barkod ogranicena po HUB3 specifikaciji, sada samo treba rijesiti input kako bi korisnici znali da su ga pretjerali s unosom.

S druge strane, vrlo je nezahvalno "pratiti" sve mogucnosti koje korisnik fizicki moze unijeti u samo polje, pogotovo iz razloga jer ce biti moguce odabrati zeljeni font i velicinu. No, radimo i na tome.

Citiraj:
Autor tor Pregled postova
bravo, bravo - samo naprijed

Citiraj:
Autor E-mil Pregled postova
Sjedi 5

Citiraj:
Autor Hamm Pregled postova
Od kuda uzimaš popis printera na windozama? Zašto se vidi samo difoltni?
Vidim da si rijesio problem.

Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
Solidan posao, ali imam par primjedbi/sugestija:
1. koliko vidim, treba iznos upisati bez zareza ili točke. Iz iskustva (u firmi ih štampam >20k godišnje već 15g.), ne preporučujem tu soluciju. Radije neka se ručno unese iznos sa zarez ili točka. Po meni je zarez bolja solucija jer se nalazi na NumPadu.

2. kada se ide Tab tipkom iz jednog polja u drugu, ne briše se sadržaj tog polja tj. novi tekst ne 'pregazi' postojeći već da treba ručno pobrisati i onda upisati novi. Razmisliti o tome da novi tekst ipak pregazi postojeći.

3. preimenovati Win x86 i x64 verziju da se iz imena vidi koja je koja
Ovo je apsolutno feedback kakav bih zelio; nazalost, ova pre-alpha stvarno nema nikakve veze sa pribliznim izgledom aplikacije, tako da nema brige, sve ce biti pokriveno. Ukljucujuci i "DOS-like" navigaciju po poljima, dakle kursorom, tabom i slicno.

Programer
Rok od dva mjeseca u stvari znači četiri, ali nikako ispod šest.
Bubba je offline   Reply With Quote