View Single Post
Staro 07.10.2014., 17:29   #871
Lewis
Freelancer
Moj komp

Lewis's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Autor izekos Pregled postova
Pa i imam NAS da bih bio donekle siguran u sigurnost podataka. Zar nije SHR takva kombinacija, gdje ako vrisne jedan disk, samo ga zamijenim i sve bi mi se trebalo povratiti, a od 4 diska u mom DS413j, samo kapacitet jednog ne mogu koristiti, pod uvjetom da su sva 4 ista?
Ne vidim neki smisao u duplanju istih stvari na NAS-u, osim udaljenog pristupa, ali to mogu s tim EZ internetom i prednost toga je što mi ne radi još jednom backup jednih te istih podataka.
Bitne stvari imam još jednom spremljeno na stolnom pc-u, Google disku ili Dropboxu.
Pa vec sam ti objasio, sto ako se nesto drugo nepredvidjeno dogodi,a opet mogu ti i 2 diska riknut, udari grom, HEP pusti prevliku struju nakon nestanka pa ti sprzi NAs/dsikove.... i opet ces sve izgubit . Za to te jos XY drugih situacija sluzi cloud .

Citiraj:
Autor izekos Pregled postova
Ima neko prijedlog nekog UPS-a za DS413j s 4 WD Red-a? Često mi nestane struje na minutu dvije, pa mi se NAS ugasi. Ništa ektremno, što bi trebalo držat sat-dva, već samo do 5 minuta i da mi paše po snazi za 4 diska i taj NAS.
Taj nebi trebao trosit vise od 45W kad su diskovi u pogonu tako da ce i ovi jeftiniji UPSovi moci drzati tu "snagu" po 15-20 minuta (pise ti u specifikacijama koliko Watt aje UPS i koliko drzi pod kojim opterecenjem pa je lako izracunat) tako da samo izaberi sto ti pase cjenovno.