Planiram kalibrirat monitor, projektor i eventualno tv. Zelim da mi software bude sto jednostavniji za koristenje al opet da ne bude zakinut za neke naprednije opcije (u slucaju da ne budem zadovoljan automatikom ili pozelim malo detaljnije ceprkat po postavkama). Iskreno ovo mi je prvi projektor i super sam zadovoljan. Nazalost u nas nema bas nekih opcija za osobno isprobavanje ili usporedbu prije kupnje tako da san ga kao i vecinu stvari uzeo po reviewima (a i cijena je nekim cudom bila cak i jeftinija nego vanka). Za sada nisam pozalio, samo zelim izvuc najbolje sto projektor moze ponudit pa zato i gledam ove kalibratore. Sto se tice Datacolor-a, probao sam prije par godina neki spyder na monitoru i rezutati su bili ocajni. Zato bi njih izbjegavao ako je moguce

Evo
link sa iDp...sad kakva je verzija morat cu pitat prije kupnje. Iako nisam nigdje vidio da prodaju OEM verzije.
Izmjenive objektive na projektorima imho necemo bas tako brzo vidijeti.

4k je jos preskup a i svi dosadasni filmovi (na bluray-u) su u 1080p, tako da i imas 4k projektor nema skoro nista materijala koji bi to iskoristio. Ali nemam nista protiv napredovanja tehnologije.
Usput ako ti treba koji info o epsonu (prije nego sto uzmen kalibrator) slobodno pitaj.