View Single Post
Staro 07.10.2014., 15:55   #870
izekos
Registered User

Datum registracije: Mar 2012
Tnx na odgovoru. Mislim da ovdje nije problem u "j" modelu, već u zatvorenosti iOS-a.
Preko DS video playera (i prek VLC-a) rade mp4 fileovi od npr 2 gb, glatko i bez trzanja, čita titlove, ali ne rade mkv fileovi. Stavit mkv na ajped nisam pokušavao jer nemam baš mjesta na njemu trenutno, ali se može prebaciti mkv na ajped. Itunes ga konveritira u neki svoj format. Ta kombinacija s ajtjunsima mi je svakako nešto što želim izbjeći. Mislio sam ako netko koristi kombinaciju ajped s nekom aplikacijom (vrlo vjerojatno plaćenom) koja radi, da mi da preporuku. Nije da mi je to nešto što mi je neophodno, ali volio bih nekad previewati koji film kad legnem u krevet. Čitao sam o tome na Mac forumu, ali tamo svi daju neke preporuke za aplikacije kojima moraš na kompu instalirati server. A za to u startu nemam živaca. Postoji Synology iTunes server, ali pitam se čemu to smeće služi - vrlo vjerojatno ničem meni potrebnim. Koga zanima neka pročita temu na stranom forumu: https://discussions.apple.com/thread/4967024. Uglavnom, taj iTunes server po svemu sudeći radi kopiju sveg sadržaja ponovno, što pretpostavljam da većina želi izbjeći.
Pretpostavljam da ću ajped na jailbreak pa vidjeti kako to radi ili preći na android

Ovo za 2 i 3 ću onda pokušati složiti. To je ovo pod ovim linkom(https://www.synology.com/en-us/knowl...utorials/456)? Netko je prije par stranica napisao da je EZ internet sranje, dakle onda slijedim korake od "manually"?

Pa i imam NAS da bih bio donekle siguran u sigurnost podataka. Zar nije SHR takva kombinacija, gdje ako vrisne jedan disk, samo ga zamijenim i sve bi mi se trebalo povratiti, a od 4 diska u mom DS413j, samo kapacitet jednog ne mogu koristiti, pod uvjetom da su sva 4 ista?
Ne vidim neki smisao u duplanju istih stvari na NAS-u, osim udaljenog pristupa, ali to mogu s tim EZ internetom i prednost toga je što mi ne radi još jednom backup jednih te istih podataka.
Bitne stvari imam još jednom spremljeno na stolnom pc-u, Google disku ili Dropboxu.

Ima neko prijedlog nekog UPS-a za DS413j s 4 WD Red-a? Često mi nestane struje na minutu dvije, pa mi se NAS ugasi. Ništa ektremno, što bi trebalo držat sat-dva, već samo do 5 minuta i da mi paše po snazi za 4 diska i taj NAS.
izekos je offline   Reply With Quote