View Single Post
Staro 07.10.2014., 12:17   #9
Imagine
undercover
Moj komp

Imagine's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
I ja sam bio preletio kroz service manual, ako te daljinac muči imaš onu alternativnu metodu ulaza u service mode opisano na istoj stranici,

Ušao u servisni meni i ...
Nikako da skontam kako bi trebao geometriju riješiti bez slike?
Pukao bi ti slikicu ali su mi baterije u aparatu otišle...
Imam samo snjeg a po servisnom manualu izgleda da to mogu raditi samo RF signalom.
Daj spasi situaciju?
Ovako izgleda da mi ne gine 'napamet' štimat geometriju i boje. Ajde , geometrija mi ne izgleda toliko komplicirano za riješiti napamet ali ali uštelit boje je več druga stvar. Ok , znam čemu što služi te otprilike shvačam međusobnu interakciju svega ali štimanje je puno lakše raditi kad imaš trenutnu povratnu informaciju o onom što radiš.

Najbolja paralela je fotografija i fotografi.
Dok je svima jasno što čemu služi te međusobna interakcija svega toga , rad s digitalcima je dosta lakši nego s filmom zbog displeja / trenute povratne informacije...

Nego , kao da geometrija napamet ne zvuči kao dovoljna zajebancija , vidim da brojevi s opisima ne prate slike :-/

Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
međutim tada nema sw kontrole pa možeš napraviti štetu ako kardinalno pogriješiš.
Trust me ,I know what i'm doing.

Kao što rekoh nemam znanja za kopanje po Tvu tako da ne brini za to.

Citiraj:
Autor darkijas Pregled postova
Moguće da je kod tebe drugačije stanje sa slikom jer i kod crt-a su znali biti ekrani različitih karakteristika na istim modelima televizora.
Sasvim normalno no nije mi jasno u kojem rangu se to ide.
Ovo bi trebalo pitati Nikkya.

Želim reči da dizanje kontrasta na 75 radi toliko vidljivo sranje od slike da mi nije jasno da je na tvom primjerku to moglo rezultirati ok slikom. Pogotovo s tim što si smanjivao brajtness. Idealni recept za klipanje bijele i crne tj. gubitak detalja u svijetlom i tamnom dijelu. Skoro kao oni preprogramirani modovi . Drečavo da ispališ na mozak. Nije ni čudo što ti u sječanju ostala loša crna. :-/

Šteta što si prodao TV jer sam poprilično siguran da bi nakon par korigiranih postavki dosao do stvarno zadovoljavajuce slike.

Citiraj:
Autor darkijas Pregled postova
Inače ovaj moj 32pw9551 je bio iz poljske a 29pt9009 je francuz
Poljska