Citiraj:
Autor Bubba
Ne znam sto ti je tocno proslo, ali ako si dao podatke koji se ne mogu provjeriti ili za koje se dokaze da su krivi (sto podrazumijeva da je osoba koju si "prijavio" dokazala da lazes), ti kao vlasnik vozila se kaznjavas za ne davanje vjerodostojnog dokaza o vozaču sa 2-5k kn (ZSPC, clanak 229., stavak 7.)
Nekim cudom znam za mudrace koji su to iskusili i na vlastitoj kozi; jest da je potrajalo (o cemu mi pricamo - pa treba godinu dana da do tebe dospije taj prekrsajni nalog), ali su bili iznenadjeni i uvrijedjeni.
S time da se ponekad takvo nesto "isplati", tipa 50 km/h preko u naselju i slicne eskapada, obzirom da prijavom vozaca gubis dozvolu i imas poprilicnu kaznu, a ovako "samo" kaznu za nevjerodostojne podatke.
|
prošlo mi je da sam dva puta dobio na sudu i nisam ni kune dao.
podaci se svi mogu provjeriti i svi su ispravni (ukućani)... i da točno, bio sam gonjen kao vlasnik za ne davanje vjerodostojnih podataka što se kažnjava sa 2-5k kn.
caka je u tome što sam slao podatke uredno te preporučeno sa sačuvanim odrescima od preporučenih pisama, a pošto me se goni da ja kao vlasnik nisam uopće poslao vjerodostojne podatke to je jednostavno neistina.
druga caka je u ovim vjerodostojnim podacima pošto zakon nigdje ne definira šta su ti vjerodostojni podaci
mislim direktore znaš di radim... misliš da nemamo pravnu službu?
edit: bilo je preko 50kmh preko u naseljenom području drugi put (slikalo me taman pred nadvožnjak preko hajnclove na slavonskoj prema smjeru centra... dakle maltene odmah nakon znaka di se brzina smanjuje sa 80 na 60 ili koliko već bikoz ubiranje para E NEČEŠ RAZBOJNIČE!!!)
prvi put je bilo nekaj sitno.