Citiraj:
Autor Dac
Moje mišljenje je da su sve te kalibracije nepotrebna điđa na koju bi kupci trebali potrošiti ekstra novce.
Jel imaš uši? Imaš. A velike li nauke i komplikacije jednom u meniju podesiti udaljenost i visinu, i na kraju smanjiti ili povećati output level centra i/ili stražnjih, ako baš primijetiš da bi moglo bolje. Što se ionako mijenja od filma do filma, ovisi kako su miksani.
|
Da , ne miksaju se svi filmovi jednako ali ne vidim kakve to veze ima s icim. A pogotovo ne vidim zbog čega bi to točno govorilo u prilog da kalibracija nije toliko važna.
Recimo da ti prijatelj kupi KK ,stražnje namjesti 4db tiše jer mu žena kaze da smani ovo iza nje ....ti mu preporučiš neki film koji koristi stražnje onako suptilno ...i drugi dan evo tvog prijatelja koji melje kako je film sranje ,kako je HT sranje koncept, , pa onda su tu pitanja čemu služe zvučnici iza kad nerade itd... a ti se češeš po glavi i nije ti jasno.
Svi mi imamo uši i oči ali...
iako postoje ljudi s prirodnim sposobnostima , s talentom te s dovoljno iskustva da poslušaju neki sustav ili pogledaju neku sliku te im je kristalno jasno što ne štima , ima neuporedivo više onih koji če nešto poslušati te pogledati , zaključiti da nešto ne štima te onda ko ovce u magli krenuti u proces mjenjanja stvari dok ne nabodu nešto što im odgovara. I tako se npr oglasnici pune s zvučnicima jer Gospon Audiofil mora kupiti druge koji bi im trebali biti bolji za sobu po savjetu drugog Audiofila koji opet ima sobu drastično različitu od prvog . I onda zar je čudno što i novi zvučnici završe u oglasniku...
S pametnim korištenjem nekakvog mikrofona , problem se nabode vrlo lako a kad je automatika u pitanju ljudi dobiju 'na gotovo' ono najbolje što se moglo iz njihovih uređaja tako da za razliku od tebe ja to ne vidim kako nepotrebnu điđu izmišljenu da ljudima izbije novce iz novčanika jer to mogu i sami. Pogotovo zbog toga što realno ipak ne mogu jer štimanje nivoa nije jedina stvar što radi automatika.