View Single Post
Staro 06.10.2014., 08:23   #7
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Citiraj:
Autor buljo Pregled postova
Nisu cheap ass proizvodi pa valjda imaju neke stvari bolje rijesene.
Isto kak neki malo stariji kompovi ne daju dovoljno struje preko 1 usb porta a neki jos stariji da, isto vrijedi i za laptope.
Najgore u cijeloj prici je sto se disk uredno zavrti i os ga prepozna ali nakon nekog vremena kod kopiranja izbaci error i nema ga vise.
Javi kaj je bilo s kablom, trebalo bi radit bez problema.
Uzet cu danas i kabel, ali i probati na eSATA portu da vidim moze li on dati vise soka - ne mogu naci nikakve precizne informacije koliku struju moze dati (barem na, sto bi se reklo, prvi Google ).

Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Linkani kabel bi ti trebao pomoći tj. riješiti problem.
Inače (ispravka krivog navoda ) USB 3.0 port max. "daje" 900 mA > http://en.wikipedia.org/wiki/USB_3.0
Da, sad i ja vidim, ne znam odakle sam izvuko tih 2A - valjda neka proprietary izvedba mi ostala u pamcenju...

Citiraj:
Autor dh41400 Pregled postova
Čitam malo po netu i ovakvih problema ima zaista mnogo, ali zanimljiva je jedna stvar ... da 99% ljudi prilikom susretanja sa ovakvim problemima uopće ne gledaju karakteristike samih diskova (ipak su oni ti koji određuju količinu mA).
Ma ja sam iskreno skroz smetnuo s uma da elektricne karakteristine USB 2.0 vs 3.0 nisu iste, pa sam zato uzeo kuciste - koje u principu normalno radi na USB 3.0 portu.

Disk nisam ni mogao birati jer koristim jedan 500GB izvadjen iz laptopa, a da stvar bude bolja, radi se o WD Blacku na 7.2k RPM koji sigurno papa vise nego ovi 5.4k RPM diskovi.

Citiraj:
Možda ti ovo ili ovo otkloni nedoumice, jer proizvođači u zadnje vrijeme skrivaju podatke o potrošnji (k'o političari imovinske kartice).

Razlike na prvi pogled nisu velike, ali dovoljno je tih 100-200mA razlike da disk odbije suradnju.
Super linkovi, thx.

Citiraj:
Dakle preporuka je obratiti pažnju prilikom odabira diska ili pak igranje sa kablovima i raznim adapterima (kao što je već spomenuto).
To cu isprobati pa javim, i kao sto sam rekao Bulji, idem jos vidjeti kako ce mi raditi na laptopu sa eSATA prikljuckom, tj. koliko USB na njemu daje struje...

Programer
Rok od dva mjeseca u stvari znači četiri, ali nikako ispod šest.
Bubba je offline   Reply With Quote