View Single Post
Staro 05.10.2014., 23:41   #1
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
USB 3.0 kuciste ne radi na USB 2.0 portovima

Pozdrav svima,

imam neko el cheapo kinesko USB 3.0 kuciste, 2.5", bez eksternog napajanja.

Kada unutra ubodem disk i zakacim na USB 3.0 port, stvar radi bez problema uz odgovarajucu brzinu.

Nazalost, kada se spoji na USB 2.0, disk bude prepoznat ali fajlovi se prijavljuju kao koruptirani, pola ne radi ili radi neko vrijeme i onda pocnu problemi.

Sve se to rjesava vracanjem na USB 3.0 port.

Znam da po specifikaciji USB 3.0 daje 2A, pa predpostavljam da to godi disku i zato radi kako spada. No s druge strane, imam par Verbatima i WD-a u svojim "originalnim" eksternim kucistima koji su isto USB 3.0 ali oni rade normalno na 2.0 portovima, no imaju Micro-B USB 3.0 kabel, dok ovo kuciste ima Type A sa svake strane.

Kuciste bi trebalo biti ispravno(?), cim radi na USB 3.0 portu bez problema (presnimio sam par terabajta simo i tamo dok je bio spojen tako), pa mu valjda samo ne odgovara 500 mA sa USB 2.0. Postoje li kakvi lako dostupni kablovi u Hrvata s kojima bih rijesio taj problem ili je fora u necem drugom? Isprobao sam na nekoliko USB 2.0 laptopa i racunala i na svima je ista stvar. Takodjer, na nekoliko drugih USB 3.0 kompatibilnih racunala, stvar radi kako spada.

Programer
Rok od dva mjeseca u stvari znači četiri, ali nikako ispod šest.
Bubba je offline   Reply With Quote