Moj primjerak je imao dosta ravnomjernu oštrinu na cijelom ekranu. Kontrast nisam imao potrebu pojačavati iznad 75 posto budući je tv imao izvrsnu svjetlinu slike (vjerovatno zbog malo radnih sati). Prikaz crne boje mi je nekak bio bolji dok je tv prikazivao sadržaj sa hdmi ili komponentnog ulaza nego kada bi gledao nešto sa scart-a.
Pokušao sam potamnjivanjem slike dobiti bolju crnu ali tu nisam dobio ništa. Zbog sabijeg prikaza crne nikak nisam mogao dobiti da boje budu tako dobro zasićene kao na ovom 29pt9009. Ar filtar prilično slab jer bi slika kod nekog ozbiljnog ambi svjetla prilično poblijedila.
Eto to bi po meni bili nedostaci, pozitivne osobine bi bila odlična oštrina slike, možda i najbolja što sam vidio na nekom crt televizoru, odlična svjetlina, bez primjetnog moir efekta i bez disanja slike. Geometrija prilično dobra nakon što sam istu posložio putem sam moda na tv-u. (isto sam imao problem sa orginal daljincem i otišao u elipso kupio za 99 kuna zamjenski philipsov koji mi se učinio puno kvalitetniji od onog duguljastog i uskog orginalnog te s njim normalno ušao u sam podešavanje).
Dakle tv je zbilja bio odličan ali mi ispao ovaj 29pt9009 koji mi se zbog boljeg kontrasta učinio boljim i na kraju prodao i sada mi je žao. Sd sadržaji su izgledali vrhunski sa količinom detalja kakve nije moguće vidjeti na nikakvoj plasmi ili lcd-u. Na 29pt9009 sd također izgleda vrhunski ali mali minus ima zato jer nije widescreen pa držim 4:3LB. Dakle crt za sd sadržaj a hd i video igre na ps3 ganjati na plasmi pany 42gt60,ili na crt monitoru g520 ako se baš zaželim crt-ovskog hd-a. Sadašnje stanje display tehnologija u kući konačno smatram zadovoljavajućim i mijenjam tek kad se oled tv bude mogao kupiti za dva soma u pevcu
Moguće da je kod tebe drugačije stanje sa slikom jer i kod crt-a su znali biti ekrani različitih karakteristika na istim modelima televizora.
Inače ovaj moj 32pw9551 je bio iz poljske a 29pt9009 je francuz