View Single Post
Staro 05.10.2014., 08:06   #38734
Irvin
Registered User

Irvin's Avatar

Datum registracije: Dec 2008
...čovek uči dok je živ

elem,

jučer zorom: Sale, Shoshy, Petar (giant reign) i ja krenuli lagano uz pesmu i smeh prema Pohorju...check opreme na pola puta i zaboravio Sale gripove, red-bullove i cigare.
Greška nulta: provera se radi prije starta a ne nakon 58 km od Zgb (škola).
Cuga, pljuga...i heto nas okolo 9h kod hale, preneli klupu...obukli se i dgv je da Sale i ja idemo po bajse i odma prvi krug...oblačenje...preuzmemo bajse pa malo menjanje kotača sa boljim gumama, odma pakne rešavali...i eto 10etke.

Gondola i fiju...mi gore kad ono Frenky i još neki njegov jaran (opet me godine uvatile pa zaboravijo). Zeka+peka i idemo za zagrijavanje flowić, kako veli Frenky. Vlakić: Frenky, Zyky (zvuči mi dobro ali to nije ime njegovog kompe), Sale i ja...u jednom momentu ja odvrno gas i zamolim Saleta da prođem koji skokić rešiti...i sada na ovom filmiću vrlo zorno su prikazane i atmosferalije koje su bile jučer gore...na vrhu magla, dole sunčano.
Gdje je magla ima i vlage (škola).

Kako često visim na sekciji crashes na pinkbikeu, tako mi je ostao u pamćenju ovaj, i pokušam svaki put prije vožnje bilo gdje pregledat kako se sjaji kamenje, mahovina, vlaga...i kako smo vozili taj vršni dio vidio sam da je kamenje i podloga vlažna, odličnog doduše gripa na zemljanim delovima i dolazim na 1;16 filmića i gađam levu liniju preko dasaka i samo puštam bez bremzi, dole već stoje Frenky i Zyky...parkam kod njih, okrećem glavu i dolazi Sale, zapravo doleće: vidio sam kako malko pika kočnicu jer se gore fino nabere brzine, demač levo a on desno direkt glavom i pod, kaciga mu se frče iza i zadnje što sam video je skroz čelenku eXposed i kako udara u nekoliko šiljastih kamenja, naočale padaju u delove i Frenky kako veli: "Ovo je grdo". Čujem Frenkyja i znam da ima puuuno iskustva, a ja kao u filmu, kontam da ovo nije moguće. Sale ima jaaako puno iskustva sa podlogama, svega je vozio, pametan je u glavu i ne divlja dok nešto ne ispipa...tako ga je izbilo, k'oda ga je ne'ko čekićom pogodio u zadnji točak.

Diže se i pita da kako zgleda...Drži rukom arkadu, krv posvuda, Frenky baca paket maramica, jedna za drugom, celo vreme ispituje kako zgleda (maneken), a ja onako idem sve okolo...drago mi je da nije u glavu udaren, znači da razmišlja pa celo vreme mu objašnjavam da više ima krvi nego što su posjekotine...kratki brain-storming (jedini mogući kod mene) i uzimam bajseve i guramo nazad do vrha pa u gondolu i dole. Najavljuju nas u gondoli, dole nas dočekuje čova, vodi do hitne i čekamo doktora. Shoshy stiže, poslao ga Frenky, doktor ga premata. Odlučujemo da idemo dalje po medicinu. Ja utapam 2 karte ljudima, umesto 28 po 20 €, bicikle vraćamo i plaćamo samo po 10 evrića čoveku za kafu i ćevape, dobra je raja...imali su razumevanja. Pakiranje i pokret...do UKC (urgentno u Mariboru), tamo na šalteru kažu da pričekamo, da se sve plaća...znam da treba i slikanje i ovo i ono...odlučujemo da idemo do Zgb. Vinogradska, slikanje, čekanje, nalaz, pregled, šivanje, pregled...u međuvremenu kako smo to sve obilazili na desnoj strani kod kuka od udarca bokom narasla mala dinja, Sale sve teže hoda, nazad na kirurgiju, veli dotur da sada još nije za drenažu. Muški stisak, Sale doma...oko 18h je bio u toplini svoga doma, oko 13,30-14h smo došli na hitnu. Opravili ga doktori k'o mladu.

Dogovor je: nema više na Pohorje bez FF...nema overkilla opreme kad je DH u pitanju... + pamet u glavu i skupljati iskustvo, pamtiti, podeliti, primeniti

...i taHman kad mnogo toga nauči dođe mu vreme da pređe na specke
Irvin je offline   Reply With Quote