Pozdrav,
molio bih pomoć vezano za spajanje na net preko Bnet Carneta. Situacija je slijedeća, imam neki stariji laptop s Win XP-om. Spojio sam se lan kabelom na ruter, logirao se u ruter i sredio postavke za wireless, nakon toga kreirao konekciju za carnet kao i prema uputama na bnet portalu i sad kreće problem.
Ne mogu se nikako spojiti na net dok sam kablom spojen. Dakle piše mi da je kabel spojen s ruterom, ali kada kliknem na konekciju za carnet tu zapne i ne želi se spojiti. Ako odspojim kabel i wirelessom se spojim na svoju mrežu, a zatim na onu istu carnet konekciju, sve radi i nema problema.
I sad je pitanje zašto neće preko lan kabela? Napominjem još jednom da sam se preko lan kabela bez problema ulogirao u ruter i podesio wireless postavke. Što se tiče same mrežne kartice, ništa u njoj nije dirano, nisu postavljene nikakve ip adrese niti dnsovi, odnosno sve je na automatic. Mrežna provjereno radi na drugoj lokaciji.
zaboravih reći, ruter je technicolor
edit: probao drugi kabel, druge portove na ruteru, isto se ponaša
I probao sam pingati carnetov server dok sam spojen na žicu i ne prolazi, a dok sam spojen wirelessom ping uredno prolazi (to govorim naravno prije spajanja na carnet). To mi daje naslutiti da komunikacija kompa i rutera preko lana uredno radi, a očito ruter iz nekog razloga sve pokušaje prema van blokira