View Single Post
Staro 03.10.2014., 16:23   #869
Lewis
Freelancer
Moj komp

Lewis's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Autor izekos Pregled postova
1. Od tableta imam iPad mini 1 gen, nije jailbreakan i od prvog dana mi ne vrti MKV fileove. Tj vrti, ali trokiraju i to je totalno negledljivo. Zna li netko preporuku nekog playera s kojim radi reprodukcija MKV-a na iPad, da čita titlove i da ne trokira i da je po mogućnosti besplatno? Može i preporuka neke aplikacije koja se plaća, ali da je fakat riješenje koje radi. Konvertiranje i iTunes ne dolaze u obzir, taj iTunes sam možda dvaput upalio da vidim što je i uvjerio sam se da je smeće kakvog svijet nije vidio. Filmovi su većinom veličine 4-6 GB (npr amiable ripovi).
Tesko sa tim "j" modleom jer treba ti neki jaci model koji hardwerski ima snage dekompresirati video on the fly (kao oni "play" modeli) jer tvoj iPAD ocito smao preuzima preko Airplaya/DLNA sadrzaj ali ga ne dekompresir aon (mozda postoji neka kombinaicja da ipad dekompresira ali nisam ih bas korisito da mogu reci sigurno). Jel ti radi MKV na iPADu ako ga prekopiras u njega ?

Citiraj:
2. Može li mi netko objasniti postupak kako Synologyu pristupiti s udaljene lokacije, preko interneta laptopom? Npr. na poslu sam i kad imam viška vremena bih si malo uređivao sadržaj.
Moze, trebas sloziti IP (prkeo no.ip ili synology.me servisa) i forwaradti port u routeru tkao da dobijes adresu kojoj pristupas s aportom/passwordom koji ces podesiti u synologyu i routeru. (Potrazi malo step by step upute ima ih na njihovom forumu).

Citiraj:
3. Kako Synologyu pristupiti s udaljene lokacije iPadom preko 3G/4G? Npr. dođem na more i hoću gledati neki film, pa se spojim na Synology i browsam filmove.
Isto kao i laptopom ALI tesko budes gledao filmove jer cak i da sredis trzanje kod playa (recimo kupis jaci model ) uplaod speed tvog interenta mora biti doboljan za bitraze zog filma jer tovj router treba poslati tih 5-6-10 online. Znaci eventualno ako ima soptiku 40/10 ili vise, sa ADSLom nebudes

Citiraj:
4. Koji je smisao Cloud stationa, ukoliko je moguće ovo pod 2 i 3, s obzirom da Cloud station radi kopiju fileova koje stavljam u cloud?
Sta ako ti krepa HDD u NASU, Izgori kuca/stan?, Lopov ti ukrade NAS, itd. itd...... Odose svi filevoi ako ih nemas jos negdje spremeljeno . Druga je stvar tsto ti gore drzis nebitne fielove (filmove/mjuzu) koje cs opet negdje donwloadati.