Imam Synology DS413j s 3 WD Reda od 3 TB svaki, u SHR. Koristim ga kao skladište prvenstveno filmova, a zatim i nešto glazbe i slika. Za reprodukciju koristim Mede8er 600x3d, spojen na TV. Sve je spojeno žično na gigabitni TP link switch i to radi super za ono što ga koristim. Modem je T-comov Thompson 782.
Od programa koji su mi uključeni u Synologyu su DS Download i Media server. Od mobilnih aplikacija imam sve instalirane osim DS surveillence, a ozbiljnije koristim samo DS Download, ostale (DS audio, video) povremeno kada ih omogućim na kompu. Imam par pitanja pa pliz neka netko odgovori:
1. Od tableta imam iPad mini 1 gen, nije jailbreakan i od prvog dana mi ne vrti MKV fileove. Tj vrti, ali trokiraju i to je totalno negledljivo. Zna li netko preporuku nekog playera s kojim radi reprodukcija MKV-a na iPad, da čita titlove i da ne trokira i da je po mogućnosti besplatno? Može i preporuka neke aplikacije koja se plaća, ali da je fakat riješenje koje radi. Konvertiranje i iTunes ne dolaze u obzir, taj iTunes sam možda dvaput upalio da vidim što je i uvjerio sam se da je smeće kakvog svijet nije vidio. Filmovi su većinom veličine 4-6 GB (npr amiable ripovi).
2. Može li mi netko objasniti postupak kako Synologyu pristupiti s udaljene lokacije, preko interneta laptopom? Npr. na poslu sam i kad imam viška vremena bih si malo uređivao sadržaj.
3. Kako Synologyu pristupiti s udaljene lokacije iPadom preko 3G/4G? Npr. dođem na more i hoću gledati neki film, pa se spojim na Synology i browsam filmove.
4. Koji je smisao Cloud stationa, ukoliko je moguće ovo pod 2 i 3, s obzirom da Cloud station radi kopiju fileova koje stavljam u cloud?