Citiraj:
Autor Orthodox
Odakle si nabavio Palit GTX970?
|
Preko jedne njemačke trgovine Digicom24, na kraju sam uzeo dvije. To je bilo najjeftinije šta sam našao prije 2 tjedna, kod nas se još nisu pojavile. Uglavnom, stigle su nove, zapakirane, s računom, garancija 2 godine. Vidim da je sad malo cijena i pala na 330 € za tu Palit verziju.
Nešto o toj Palit GTX970:
Nije Jetstream verzija, već standardna, verzije sa ekstra coolerima me nisu pretjerano zanimale jer će kartice ionako ići pod vodu i zato sam tražio neku jeftiniju verziju.
Kartice su došle u velikim kutijama (original) pa ajmo reći 30x40 cm da bi unutra bila samo ta grafa, dvd i jedan dvi-hdmi adapter. Nije mi jasno zašto to tako pakiraju, 70% kutije je spužva. Mislio sam da će možda doći i jedan DisplayPort adapter ali nije. Poprilićno ćelava verzija.
Od ulaza ima 3 display porta i jedan DVI, ono što je OK je da su svi portovi u istom redu. Gornji slot je prazan i oslobođen za protok zraka.
Jačina zvuka coolera nije jaka, u idle-u se na 20% gotovo ne čuje, tek kad prelazi nekih 50-60% onda se počinje primjećivati. Ali na 100% definitivno se manje čuje od ove HD6870 koju sam imao.
Jedna loša stvar koju sam odmah primjetio čim sam upalio prvi 3Dmark test je nešto glasniji coil whine. Više se primjeti nego na staroj grafi. Dok je FPS nizak, tj. stabilan oko 60fpsa pa do 120, onda nije toliko loše, ne primjeti se, ali što je veći FPS od toga, sve više čuje zujanje. Pogotovo kad je FPS preko 1000-2000, a to se najčešće događa u tim benchmarcima ili u meniju od igara gdje developeri ne stave FPS limit. Mislim, komp je bio odmah pored mene i otvoren jer sam sklapao to sve i testirao, kad bi ga spustio dole ispod stola i zatvorio, vjerovatno ne bih to toliko primjetio.
Ali coil whine je definitivno tu, koliko sam čitao i vidio po youtube-u, i ostale verzije gtx970 imaju istih problema, MSI, EVGA, Gigabyte.. Tako da, ubosti grafu bez coil whine-a je prava lutrija..