View Single Post
Staro 02.10.2014., 18:10   #1321
FranKrsto
Registered User

Datum registracije: Apr 2014
Imam jedno tehničko pitanje u vezi optike.

Prije nekoliko godina, kada su mijenjali plinske cijevi u ulici, provlacili su i optičke kablove.

U to vrijeme navodno nisu mogli provući kabel kroz kanalicu kroz koju ide telefon jer navodno nije bilo dovoljno mjesta.

Ja sam danas naručio ultra max paket preko telefona bez obzira na to što mi na internetskoj stranici piše da nije dostupno, zato što mi je operater rekao da će ti njihovi tehničari moći instalirati ako u ulici neke kuće već imaju optiku (tj ako su u ulici provlačili kablove).

Moj prvi susjed do i susjed preko puta mene imaju dostupnu uslugu (provjerio sam za njihove telefonske brojeve) što znaći da kabel ne može biti dalje od 10tak metara od mog ulaza..

E sad, pitanje..

Ako opet bude ta priča da u kanalici nema mjesta za optički kabel, da li je moguće ukloniti telefonski kabel koji se sada tamo nalazi i imati telefon i internet preko optičkog kabla umjesto sadašnjeg telefonskog?

Odnosno, da li se putem optičkog kabla može prenositi i telefonski signal s obzirom na to da su današnje linije digitalne?
FranKrsto je offline   Reply With Quote