Citiraj:
Autor Guls
Ne bi ja na to gledao kao na "pravna država" nego bi pogledao stvar u puno širem aspektu. Zašto? Moj profil je: vozač 12 godina, 650tkm kombinirane vožnje, 4 ozbiljna prekršaja (dvaput brzina, dvaput alkohol), nijedna nesreća, niti jedan ozlijeđen, nijedna životinja udarena. To je jedan prekršaj svake tri godine, ili ti jedan prekršaj svakih 150tkm. Statistički sam svetac.
S druge strane, evo jutros putujem na sud 15km dalje, izbjegnem tri sudara jer su ljudi 1)slijepi 2)ne poznaju prometne propise 3)nespremni za vožnju. A nisu sigurno u 8 ujutro bili alkoholizirani. Zašto se takve ljude ne razapinje? 
|
To je statistika u tvojoj glavi samo

U vozačkoj piše da si vozač 12 godina, isto kako i mojoj curi piše da je vozač 6 godina. Ti imaš 650 tkm staža, ona ima 10 km. Zna li to policija kad vas oboje zaustavi? Naravno da ne.
Sad bi oni tebi trebali dić spomenik i opraštati sve kazne jer po svojoj statistici imaš jedan prekršaj na 150 tkm? Rajt... Ja sam Sveti Petar onda jer me u 9 godina policija zaustavila jednom, i to prije mjesec dana, rutinski alkotest. Napuhao 0.0 i zdravo doviđenja. 0 nesreća izazvao / u 0 sudjelovao. Prosjek mi je između 5000-6000 km mjesečno, pa računaj.
Mislim da bi se malo ipak trebao spustiti na zemlju. Ovako samouvjereni su u mojoj praksi i najopasniji na cesti jer mogu sve i mogu uvijek i "ako dosad nisam..."

A ovo s putem na posao svi vidimo svaki dan. Uvijek ima jedan kojem se žuri i koji se šalta iz trake u traku ili vozi po sredini obje ili zaspi na semaforu. Drži razmak, oči otvorene, no sikiriki i vozi svojim putem.