View Single Post
Staro 01.10.2014., 18:20   #6
Pnr exe
Registered User

Datum registracije: Oct 2014
Ovako,imam isti problem sa tim modelom lap top-a,,naime,samo plava lampica svetli,hdd ne cita i nista na ekranu,,cak ni lampe sto osvetljuju ekran.Gledao sam po forumima o cemu se tu radi,neki kazu da je baterija Bios-a crkla,neki kazu da je do Ram memorije.Posto se vec bavim elektronikom,sve sam to zamenio,,nista nije pomoglo i dalje isti problem.Nisam napomenuo,ranije sam taj problem resavao neprekidnim paljenjem i gasenjem lap top-a..pa iz nekog 10-og puta upali ekran,,sto me je navodilo da kondezatori na ploci,u delu napajanja nisu ispravni.Nisam imao prikladnu opermu za skidanje istih,tako da je to ostalo po starom.Onda sam procitao da je problem u grafickoj kartici,tada sam uzeo fen za kosu i delimicno zagrejao do usijanja cip od graficke,sastavio sam lap top i ekran je odmah upalio.Znaci navodno cip ima prekide i samo radi kada se zagreje,,ali cudna stvar,kad preklopim lap top on pada u hibernate i tada se gase hardveri,sto znaci da lap top se hladi,,posle nekog vremena(mozda posle 24h) prilikom vracanja u normal mode,,odmah upali ekran bez problema,,tako da ni to ne pije vodu da je do Gpu-a.Bez napajanja(posto mi baterija nije ispravna) posle 15 minuta ne pali ekran.Ostaje teorija da je problem u kondezatorima napajanja ili kondezatorima graficke (ima ih oko 7 na ploci ukupno).Podelio sam svoju situaciju,mozda nekome nesto i pomogne.Pozz
Pnr exe je offline   Reply With Quote