View Single Post
Staro 28.09.2014., 20:12   #1
Sacred_Zd
Eternal Champion
Moj komp

Sacred_Zd's Avatar

Datum registracije: Jul 2014
Unhappy (riješeno) Kratki spoj

Pozdrav!

Bilo je nevrijeme. Ja nisam bio doma, i još uvijek nisam, tako da trenutno ne postoji način da sam vidim u čem je stvar.
Ali možda netko od vas zna što bi moglo bit u pitanju, tek tako da odagnam strah ili još gore padnem u ponor očaja.

PC (napajanje) je kablom spojen na produžni, a modem je uštekan u zasebnu utičnicu.
Stari kaže da je za vrijeme nevremena produžni bio iskopčan (sklopka 0/1), a modem iskopčan iz utičnice.
Međutim modem i PC su bili povezani mrežnim kablom (modem => PCI mrežna), a telefonska linija nije bila isključena iz modema.
Kasnije, kad je nevrijeme prošlo, a možda i dan nakon, kad je uključio sklopku na produžnom negdje je prclo i izbacilo osigurač (16A).
Kad je bilo koje trošilo OSIM PC-a ukopčano u produžni (monitor, zvučnici, lampa) nema kratkog spoja,
međutim ukoliko je kabel od napajanja uštekan, tada odmah izbacuje osigurač.

Napajanje je FSP Raider 550.
Prije dva mjeseca mi je več skurio grom dotično napajanje i dobio sam novo reklamacijom, međutim nisam promijenio kabel od napajanje.
Znači još koristim kabel od napajanja kroz koji mi je prije dva mjeseca skurilo napajanje. Totalno sam zaboravio na taj kabel.
Također isti dan kad je skurilo napajanje skurilo je i integriranu mrežu.

To je sav slučaj.

Ovako više akademski i napamet, zanima me jel zna neko iz iskustva ili neke logike o čem bi se moglo raditi?

Naravno za koji dan kad budem doma ću probati vidit sam. Ali isćekivanje i znatiželja su jače od mene.

Unaprijed hvala!

P.S. Kupiti ću prenaponsku!

Zadnje izmijenjeno od: Sacred_Zd. 28.09.2014. u 22:16.
Sacred_Zd je offline   Reply With Quote