"
Citiraj:
Autor Hellhound
4. Jel mi to usporava komp sta...neznam nekako mi se cini sporiji ali mozda sam umisljam jer nije ono ocito hmm...
|
Kakve veze ima VEĆA količina radne memorije sa 'usporavanjem' kompa??
Može samo bit bolje sa više od 4 gige rama jer se neće tak lako 'zapunit'.
Citiraj:
Autor Hellhound
P.S. Jel offtopic previse?
|
Je, ima dovoljno tema o hardverskim problemima i pitanjima na forumu u odgovarajućim sekcijama, ovo je tema o bf-u, al ajd kad si već pitao, odgovorit ćemo ti  -->
Citiraj:
Autor Hellhound
1. Pise na kutijam i sve da je 2bg ram zast je u biosu 4?
|
Piše ti na memoriji samoj točna vrsta i kapacitet, pusti kutiju....
Citiraj:
Autor Hellhound
2. Zast nije onda iskoristiv sav ram nego samo 8 ako mi mbo supporta do 16 a Windows je Ultimate?
|
Kakve veze ima edicija windowsa sa količinom podržane memorije?
Jedino što je bitno u toj priči je da li su winsi 64bitni ili 32bitni.
Citiraj:
Autor Hellhound
3. Onda sta se ram ne stavlja svaki drugi a meni su ova 2 stara bili jedan do drugog pa sam i nove morao stavit jedan do drugog?
Ajd stari ram je kao ono 2 komada u istom pakovanju i 'mateovi' su pa kao idu zajedno ali sta to ne smeta sad ovim novima kad stavljam? Jel to ne ometa ove dual channel pizdarije i to?
|
Ne, ram se ne stavlja svaki drugi ako je proizvođač posložio memorijske utore jedan do drugog. Zato imaš manual od ploče, boje utora, itd., 
" The first and the second sockets are white, while the third and the fourth are blue. In order to achieve the maximum performance, you should install two or four memory modules to enable the dual-channel architecture. When only two modules are used, install them in sockets with the same color in order to enable this feature. "
Citiraj:
Autor Hellhound
4. Jel mi to usporava komp sta...neznam nekako mi se cini sporiji ali mozda sam umisljam jer nije ono ocito hmm...
|
Kakve veze ima VEĆA količina radne memorije sa 'usporavanjem' kompa??
Može samo bit bolje sa više od 4 gige rama jer se neće tak lako 'zapunit'.
Citiraj:
Autor Hellhound
P.S. Jel offtopic previse?
|
Je, ima dovoljno tema o hardverskim problemima i pitanjima na forumu u odgovarajućim sekcijama, ovo je tema o bf-u, al ajd kad si već pitao, odgovorit ćemo ti