View Single Post
Staro 25.09.2014., 23:40   #4680
The Man
Premium

The Man's Avatar

Datum registracije: May 2012
Citiraj:
Autor MAGARAC Pregled postova
Onda mu je to dupla pusiona, kartica.. Mobitel je valjda zadnja stvar kaj se uzima na karticu.
Ne bih se složio baš s ovom teorijom jer se (igrom slučaja) relativno dobro razumijem u kartično poslovanje i navest ću ti samo jedan primjer iz banke u kojoj primam plaću već dugi niz godina.

Erste banka ima predivnu uslugu Maestro na rate, gdje s njima dogovoriš određeni limit i onda u tom iznosu možeš na jako velikom broju prodajnih mjesta kupovati na rate sve što ti srce želi (naprimjer Eurotrade i Links), a naknadi i kamate jednostavno nema. Plaćaš jednokratnu naknadu samo u slučaju da jedan dio od tog limita podigneš u obliku keš love na bankomatu.

E sad, pošto većina ljudi mobitel koristi barem 6 mjeseci na ovaj ga način kupiš na rate i vraćaš 1/6 svaki mjesec. Potpuno isto kao i da si te pare posudio od (naprimjer) tetke iz švabije koja sada živi ođe, a penzija joj otamo stiže.

Meni je to skroz okej ako znaš koristiti bilješke u mobitelu. Pogotovo je spasonosno u slučajevima kad mi neplanirano zatreba novi CPU, GPU ili PSU, a nepoznam Gotovinu pa drugog načina baš i nema. Znam da je dug zao drug, ali nekada ti on jedini preostane kad sve ode u onu stvar i stara ekipa se raspadne.

The Man je offline