Citiraj:
Autor Touche
Ovo su ADSL parametri bili:
DSL Type: G.992.5 annex B
Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 927 / 9.295
Data Transferred (Sent/Received) [GB/GB]: 112,39 / 197,87
Output Power (Up/Down) [dBm]: -3,4294967291 / 19,0
Line Attenuation (Up/Down) [dB]: 4,5 / 4,5
SN Margin (Up/Down) [dB]: 13,0 / 26,5
Ovaj drugi set je neposredno prije uvodjena VDSL-a, Iz nekog razloga su se brojke pokvarile tjedan-dva prije prebacivanja. Prije sam imao >1 Mbps upload i oko 20 Mbps download uz slican Line Attenuation i puno vec SN Margin. Ne znam ima li to kakve veze s promjenama na centrali zbog uvodjenja VDSL-a.
|
Pa znam. Kazem ja da nisu to neki bajni parametri. Meni je isto bilo oko 4 na adslu pa nemam ni priblizno zato jer to amis ocito bolje slozi od h1. Jedino po cemu je tvoje dosta bolje od moga je gusenja na liniji gdje se vidi da ti je linija bolja od moje, ali opet ne tolika razlika.
Gledam parametre i od newone, opet isto, nista posebno. Amis rula. Nemogu samo nac gdje bi vidio jeli vectoring ukljucen ili ne.
Citiraj:
Autor gnujko
Čekajte malo, pa kaj se taj line attenuation mijenja na VDSL-u? Jel vidim da Tenja ima 20 na VDSL-u pa to bi bilo kao da je udaljenost od centrale skoro 2km...Touche spominje drugačiji LA na DSL-u ranije...
|
Zato jer radi s visim frekvencijama, pa je ujedno onda i "put" duzi koji signal prolazi.