Dakle tema iz naslova.
Došao sin iz škole (6. razred), učiteljica tehničke kulture ga zvala da dođe u grupu mladih tehničara. Tamo je prvi puta složio jednostavan strujni krug sa baterijom, prekidačem i žaruljicom...
I sad hoće i kod kuće se zabavljati sa takvim stvarima.
E sad, da ne kemijam sa baterijama žicama prekidačima i žaruljicama po stolu po Grunfovoj metodi, zanima me da li se netko već susreo sa nekakvim kitom za samogradnju za edukaciju kojeg se može nabaviti po trgovinama?
Prvo mi ja pala na pamet Čipoteka i tamo sam našao edukacijski kit za samogradnju
Vellerman EDU01. Ima li ko kavih drugih ideja jer mi se ovaj čini više elektroničarski orjeniran po bi mu to moglo biti možda malo presloženo? On još nije učio niti fiziku, pa nema još nekih predznanja ali vidim da ima volju... pa eto da ga malo poguram.
Ovo je jedan tip na Amazonu napisao za taj kit: "I ordered as many of these as I could find in order to use them in my introduction to electronics course. The components are top notch and aside from a few schematic typos, the circuits are perfect for first time builders. It is pretty basic so it would be great for kids as young as 8 or 10 that are good with their hands. Includes everything you need except for a 9 volt battery."