View Single Post
Staro 24.09.2014., 20:41   #5622
buljo
Strichek Moderator
Moj komp

buljo's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Citiraj:
Autor Don Kihoty Pregled postova
Znaš šta je pošteno?

Primjer iz života. Kupiš SSD 60GB za 1000kn, V+200 serija.
Pokvari se, doneseš ga, proslijedi se u službeni servis distributeru,
on ti riješi servis u roku 24h od kad si donio SSD u trgovinu,
dakle brže nego što tebi treba za izmjeniš sve hranu koji su unio
u sebe u tom istom danu.

Odlično, ponudili su ti 120GB HyperX 3K, koji odbijaš
i tražiš novac nazad - koji naravno nećeš dobiti.

Distributer i brand manager šalje mail direktno Kingstonu,
te je ovo odgovor od Kingstona:

Odlično - umjesto novog HyperX 3K 120GB, dobit ćeš 60GB V+200.

Pošteno. I da, čekat ćeš umjesto 48h, samo 12 radnih dana.

Živio
Znači da IPAK ima tog diska, dobiješ isti i bok

Citiraj:
Autor rendula Pregled postova
Siguran sam da mozes za svaki od navedenih slucajeva dogovoriti s normalnim trgovinama da dobijes model koji ti odgovara.
Pa no, ako su normalne da al večina ih ide metodom APP i kod nekih to i prođe.
Isto kako sam ja dogovorio sa jednom za SSD, nisam tražio lovu nazad nego disk po cijeni po kojoj sam kupio onaj koji je krepao, čak sam i sam i rekao da ću dodat još love za drugi. Zanimljivo kako nikakvih natezanja ni problema nije bilo iako sam ih očekivao.

Meni nije u cilju tražit lovu nazad, najbitnije mi je da ako ništa, dobijem istu stvar nazad a srećom da je zakon malo i na našoj strani (kupaca) pa nekad prođeš i bolje.

A o kurenju stvari pred istek jamstva to je običan čobanizam i kretenarija.

Mene su jednom tako zavaljali za jednu grafu koja mi je krepala i nije bilo iste i oni su mi odmah ponudili lovu nazad. S tim da sam debelo popušio, novu platio 1800 kn a kasnije od servisa dobio 740 kn, čak mi nisu ni drugu karticu ponudili.
Tad sam još bio zelen al nakon toga što su me fenomenalno prevarili više tu priču neće gledat. Jedina moja greška tada (čak sam slao i članke zakona) je što nisam poslao to državnom inspektoratu...

/// Asus Maximus VII Hero /// Intel i7 4790K with Cryorig H5 /// 4*8GB Kingston DDR3 1600 /// Gigabyte 1070 Ti Gaming 8GB ///
/// HDD_0 Samsung 970 Evo Plus 500 GB SSD /// HDD_1 Samsung 860 Evo 500 GB /// HDD_2 WD 1TB Black /// HDD _3 WD 2TB Red /// HDD _4 WD 3TB Red /// HDD _5 WD 4TB Red /// DVD-RW Pioneer DVR-212 ///
/// Creative Gigaworks T20 /// Fnatic Gear Red /// Logitech G502 /// Razer Goliathus /// HyperX Cloud /// Corsair 650D Obsidian /// DELL U2719D + DELL U2719D /// CorsairHX650W ///
/// Synology 918+ = 2 x 4 TB WD Red & 2 x 6 TB Seagate IronWolf ///

/// Lenovo T480s /// i5 8250u, 16 GB, NVME 500 GB /// Lenovo ProDock ///

žmnpp
buljo je offline   Reply With Quote