View Single Post
Staro 24.09.2014., 20:26   #5620
darkydark
N0teb00k n00b
Moj komp

darkydark's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
Citiraj:
Autor Don Kihoty Pregled postova
Znaš šta je pošteno?

Primjer iz života. Kupiš SSD 60GB za 1000kn, V+200 serija.
Pokvari se, doneseš ga, proslijedi se u službeni servis distributeru,
on ti riješi servis u roku 24h od kad si donio SSD u trgovinu,
dakle brže nego što tebi treba za izmjeniš sve hranu koji su unio
u sebe u tom istom danu.

Odlično, ponudili su ti 120GB HyperX 3K, koji odbijaš
i tražiš novac nazad - koji naravno nećeš dobiti.

Distributer i brand manager šalje mail direktno Kingstonu,
te je ovo odgovor od Kingstona:

Odlično - umjesto novog HyperX 3K 120GB, dobit ćeš 60GB V+200.

Pošteno. I da, čekat ćeš umjesto 48h, samo 12 radnih dana.

Živio
Eto dobis natrag ono sto si platio i kaj se tice zakona sasvim uredno rjesenje :P

Na stranu - ima tu par dušebrižnika koji su uvjereni da nas par koji govorimo da se pravo na povrat novca ima svaki put komponentu pred istek jamstva skurimo i trazimo novu, eh s obzirom da koristim laptop to baš i ne drži vodu.

Vecinu reklamacija kaj radim radim za prijatelje i rodbinu koji su van zagreba pa se stvari dotegle do mene na ovaj ili onaj nacin i u 99% slucajeva svima odgovara zamjena, ak neko ima nekakav specifican zahtjev obicno trgovine izadju u susret, ako bas nije nekakva idiotarija, a povrat novca sam do sad trazio mocnih 2 puta i isti dobio, jednom uz natezanje, drugi put bez problema. Jednom zbog mAtx ploce gdje mi je adm nudio 2 modela za moju crknutu i to lošija. Drugi put je bio slucaj s onom rikaveli serijom gtx 570 kaj su pucale ko kokice i nisam jednostavno htio ni jednu takvu nakon 3 zamjenjene u roku 6 mjeseci.

Strašno kak svi dežurni poštenjaci misle da su apsolutno svi oko njih varalice. Meni je osobno tlaka dok se moram natezati oko bilo cega i obicno unapred pitam kaj bi se moglo dobiti u zamjenu, odnosno u startu probam dogovoriti ono kaj bi mi odgovaralo. Rasprave obicno nema, jer uz neki normalan ljudski nastup su mi do sad uvjek izlazili ususret.

i7 11850H, 32GB, 17.3” FHD, RTX A3000
1TB A2000, 2TB KC3000
Linđa

i5 8500T, H310I-IM-B, 32GB, 10GbE X-3
1x 150GB Intel S3520, 3x2TB Crucial MX500, 4x12TB Toshiba MG07ACA12TE
Truenas Scale
File Share, Plex, Jellyfin, Nextcloud, qBittorrent
darkydark je offline   Reply With Quote