View Single Post
Staro 26.08.2005., 22:29   #16
Jango Fett
Premium

Jango Fett's Avatar

Datum registracije: Feb 2005
Citiraj:
Originally posted by buljo
1. imaju, ima onih koji nemaju pojačalo tj. reciver nego najbolje zvučne koje se trenutno nude na tržištu i gigaworkse
al ima i onih koji to isto rade sam sa pojačalima i kvalitetnim zvučnicima.
uglavnom i preko kompa, miksete na zvučnike, ma da ne duljim ima i takvih!

2. mislim time na filmofile, koji imaju pored kauča stroj za pečenje kokica koji izlazi iz fotelje

nemožeš usporedit kvalitetu zvuka iz nekog cd-playera i kompa odnosno .wav format 24-bitni zvuk i ostale pičkarije.
ak imaš kvalitetnu zvučnu i zvučnike (stvarno kvaltetne) onda izripaj neku pjesmu u 24-bitni zvuk i 96kHz, pa poslušaj tu kvalitetu visokih i dubokih tonova, perverzno!
znam što pričam jer sam čuo kak to zvuči!:beer

edit: jučer me mozilla sjebala tj. obrisali su mi se svi bookmarksi i nemam ti pokazat nijedan link.

Nažalost, ovo je hrpa netočnih informacija i ne znam kako si ih i od koga "naučio".

Kao prvo, audiofile ne zanima baš surround zvuk, a ako i zanima (samo kod SACD i DVD-Audio materijala), onda se odnosi na 5.1, dok 7.1 služi isključivo filmofilima i gamerima, kako, jel, ne postoji istinski standardizirani 7.1 format.

Kod audiofila, PC sustavi ne dolaze u obzir, već se takvo nešto gradi na bazi separiranih komponenti - zvučnika, subwoofera, surround procesora i zasebnih pojačala, a cijela stvar je bolesno skupa za jednog smrtnika.

Citiraj:
ak imaš kvalitetnu zvučnu i zvučnike (stvarno kvaltetne) onda izripaj neku pjesmu u 24-bitni zvuk i 96kHz, pa poslušaj tu kvalitetu visokih i dubokih tonova, perverzno!
Imam kvalitetne zvučnike, samo mi ni to ne koristi jer tvoja tvrdnja ne stoji u samom početku: odakle da "izripam" 24/96 zvuk i u koji format? Ako si to već napravio kako tvrdiš, mogu li znati kako?
Jango Fett je offline   Reply With Quote