Citiraj:
Autor Slav3n
Kak provjeriti kaj mi trosi bateriju i kak da to ugasim? Neki dan sam skidao neke igrice i patchove i sad mi se baterija trosi ko luda.
|
Wakelock detector sa Play Storea je dobar za to. Kad kažeš da se troši ko luda što konkretno misliš? Ako se potroši u par sati(tipa do 8 sati) onda imaš wakelock što znači da ti neka aplikacija onemogućuje mobitel da ode u deep sleep. To se jasno vidi u wakelock detectoru. Ako nije tako drastično nego je samo manje trajanje baterije nego prije onda je moguće da imaš neku aplikaciju koja sinhronizira podatke često(nešto za backup slika, neka društvena mreža, mail itd) čiji je interval sinhronizacije mali pa često budi mobitel iz deep sleepa. Jedno i drugo se vidi u Wakelock detectoru, iako je onaj gori slučaj znatno uočljiviji. Kada nađeš krivca odi u Settings->Apps i tamo izbriši od te aplikacije cache i data(ako ima neki bitan data od te aplikacije napravi si backup prvo). U slučaju da ne pomaže deinstaliraj aplikaciju koja ti radi probleme. Googleanjem Wakelock detectora ćeš naći i user friendly tutorial za korištenje. Treća je opcija naravno da je neki update ROMa napravio promjenu što možeš riješiti reflashanjem ROMa ili čekanjem sljedećeg OTA updatea koji rješava taj problem.