View Single Post
Staro 23.09.2014., 10:08   #43
darkijas
Premium
Moj komp

darkijas's Avatar

Datum registracije: Jul 2006
Da je tako kako ti kažeš sa lcd-ima sve divno i krasno oled tehnologija nebi bila niti potrebna. Najbitnija karakteristika oled panela je ono što lcd panel nema,dobar kontrast.Dobar kontrast je inače karakteristika i kvalitetnih crt monitora i tu činjenicu stručnjaci na AV polju nikad nisu ospravali, kao niti značenje tog čimbenika u ukupnoj kvaliteti prikaza kako multimedije,tako i svega ostalog.
Znaš da već duže vremena pišem na ovom portalu,da sam napravio masu usporedbi crt-a i lcd-a i najmanje što mi možeš spočitati je to da sam neinformiran.
Jel možda philips brilliance 240pw9es za tebe nije suvisao lcd?
Ja mislim da je 2 koplja iznad tih tvojih Dell-ova U2312HM
Imao sam jako sličan monitor kao taj tvoj dell, LG ips235v vjerovatno isti panel.
Ukratko po pitanju kontrasta prilično loše i na tom polju ga jedan pišljivi samsung 755dfx (17" crt) razvalio ko beba zvečku i to sam lijepo ilustrirao u pce temi "uzeo bi crt". Nogomet pro evolution soccer na istom monitoru praktički neigriv zbog sporog odaziva panela zamućenje slike jako prisutno u spomenutoj igri.
Dakako nesmijemo izuzet važnost osobne percepcije, da je nekom možda ljepše sve gledati na velikom lijepom i tankom ekranu uz bezprijekornu geometriju i oštrinu slike te imunu na refleksiju. Nekom kao ja je važniji kontrast i prikaz crne boje što je posebno bitno kada se gledaju SF filmovi sa puno radnje u svemiru (npr 2010: odyssey two nemojte niti pokušati gledati na nekom lcd monitoru ili televizoru u zatamnjenom ambijentu) , vrijeme odaziva (pokušao igrat fliper na laptopu, katastrofa) i savršen vidljivi kut.
Stoga ja neću biti isključiv i reći Bubba nabavi si novi monitor mada možda razlog za to i postoji
darkijas je offline   Reply With Quote